Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 10:57

3 причини, які зруйнують Керченський міст

3 причини, які зруйнують Керченський міст
Міст через Керченську протоку неодноразово намагалися побудувати в СРСР. Усі спроби закінчилися невдачею. Фото: Файні новини

У Кремлі заявили, що Керченський міст здадуть у грудні 2018 року. Спеціалісти назвали низку причин, які можуть завадити цьому.

Думки експертів зібрав "Обозреватель".

Відсутнє дно

"Зрушення земної кори зупинити в будь-якому місці просто неможливо. І дна в цьому місці розлому немає. Геологи неодноразово намагалися заміряти глибину цього розлому і не змогли цього зробити ніякими сучасними пристроями", - каже Олена Васильєва, екс-член експертної Ради загальноросійського інституту екологічної експертизи "ЕкоЕкс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст жорстоко розчарував кримчан - журналіст

Землетруси

Місце будівництва Кримського мосту знаходиться на стику тектонічних плит. Неможливо спрогнозувати точні дати, але землетруси регулярно відбуватимуться, через що міст буде розриватися.

Міграція льодів

В період сильних морозів, замерзає частина Азовського моря. Під час відлиги великі крижини рухаються за течією, і через це міст може отримати пошкодження.

Керченський міст уже обійшовся Росії в 228,3 млрд рублів, а це понад 4 млрд доларів. Однак, в СРСР уже були спроби побудувати мости через протоку. За вказівкою Сталіна в цьому районі був побудований залізничний міст 1944 року. 1945-го його зруйнував льодохід.

Зараз ви читаєте новину «3 причини, які зруйнують Керченський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути