пʼятниця, 23 листопада 2012 12:32
Костянтин Матвієнко
Костянтин Матвієнко
Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика"

Опозиції комфортно нічого не робити

Розстановка сил між владою і опозицією не має жодного значення, оскільки жодна з політичних сил не має плану дій на майбутнє і способів виходу із соціально-економічної кризи, що вже насувається на країну.

Ні Партія регіонів, ні всі три опозиційні партії, ні тим паче комуністи, не мають конструктивної програми розвитку країни.

Якщо подивитися на Партію регіонів, то можна пригадати події цього тижня. Понеділок — вето на закон про біометричні паспорти, який запропонувала провладна більшість. Вівторок — Хомутиннік відкликає свій дурнуватий законопроект про 15% податку на валютні операції. Середа — прем'єр-міністр критикує заяву міністра регіонального розвитку та ЖКГ Близнюка про запровадження 300% пені за несплату комунальних платежів. Отже, представники влади максимально збурюють суспільство та максимально викликають несприйняття самих себе. Навіщо — незрозуміло, бо це були ірраціональні політичні дії. Вони розмазують самих себе в очах народу на млинець, а потім скасовують свої ініціативи, демонструючи власне глупство всьому суспільству.

Опозиція тим часом робить вигляд, що нічого не відбувається. На жоден такий подразник опозиція не дає адекватної відповіді. Опозиція пам'ятає одне — "свободу Тимошенко і Луценку". Добре, свободу, та які найближчі плани опозиції? Зараз вони говорять про те, щоб не допустити "піаністів" в парламенті. Теж правильно. Але ж, хлопці, перед вами величезний фронт робіт! Ми знаємо, що з 15 грудня на півтора місяці зупиняється у Запоріжжі "Автозаз". Це вже критична ознака кризи. Ми знаємо, що є непоодинокі випадки затримки заробітної плати, розуміємо, що бюджет давно вже тріщить по швах. Чому опозиція цих речей не аналізує, не говорить про їхні причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція отримає тільки ті комітети, які їй з "барського плеча" віддадуть "регіонали" - політолог

Влада насправді валяється у них під ногами — її треба тільки підібрати. Опозиція цього не робить, бо не хоче. Їй комфортно вдавати із себе спарингпартнера влади, при цьому, ні за що не відповідати, а просто займатися лобістськими справами і їздити з тими самими охоронцями, на тих самих "Мерседесах", по тих самих курортах, харчуючись у тих самих ресторанах. Подивіться на представників опозиції - вони в прямому фізичному сенсі зажиріли.

Отже, якщо ми говоримо про розстановку сил у парламенті, то з таким самим успіхом можемо говорити про тренерський план стратегії гри на футбольному полі, про склад команд, що насправді на суспільну ситуацію не впливає. Так само ці розклади "опозиція-влада" на якість суспільного життя абсолютно не впливають.

Тому у наступному парламенті наслідки такої бездіяльності і безініціативності, по суті, політичної імпотенції будуть для країни набагато жорсткішими, ніж вони були до цього. Умови, в яких зараз буде існувати Верховна Рада VII скликання і вся країна, зовсім інші, ніж вони були, коли починала свою роботу Верховна Рада VI скликання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ключові комітети повинні бути в руках більшості - політолог

Врешті, матимемо обвальну інфляцію, яка не буде визначатися урядом, а відтак її будуть тримати якимось чином і отримаємо дефіцит товарів і послуг. Будемо мати подальшу стагнацію освіти та медицини. Будемо мати подальшу зневагу країни з боку міжнародних організацій та партнерів. Будемо мати погіршення якості життя вже сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції комфортно нічого не робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути