четвер, 20 грудня 2018 15:02

Жителі Бучі на сесії міськради вимагали скасувати земельний дерибан

Жителі Бучі на сесії міськради вимагали скасувати земельний дерибан
Жителі міста Буча Київської області вимагають від депутатів міськради скасувати рішення про виділення на підставних осіб земельних ділянок

20 грудня жителі міста Буча Київської області прийшли на сесію Бучанської міської ради, вимагаючи від депутатів скасувати рішення про виділення на підставних осіб земельних ділянок скандально відомому Олексію Зіневичу, який ще до виділення землі встиг на ній побудувати приватний особняк. Мер Бучі Анатолій Федорук відмовився ставити це питання на голосування, натомість нагнавши повний зал поліції. У відповідь громада ініціює відкликання депутатів міськради.

На думку депутата Бучанської міської ради Олександра Таможнього, землею громади мер Бучі Анатолій Федорук незаконно розрахувався за позитивні сюжети на телеканалі "Погляд", власником якого є Олексій Зіневич. Таможний переконаний, що це яскравий приклад політичної корупції за рахунок громади міста.

Нагадаємо, що 19 грудня бучанці демонтували незаконно встановлений паркан навколо маєтку забудовника Олексія Зіневича. У той же день бучанські активісти пікетували Бучанську міську раду з вимогою скасувати рішення ради про незаконне виділення Зіневичу земельних ділянок від 29 листопада 2018 року.

Ділянка в Лісовій Бучі, де землю на підставних осіб отримав Олексій Зіневич, коштує до 15000 доларів за сотку. Орієнтовна ринкова вартість виділеної Зіневичу землі сягає десятків мільйонів гривень.

Активісти запевняють, що Олексій Зіневич отримав 7 земельних ділянок в Лісовій Бучі, де вирубав лісові насадження і побудував маєток, захистивши його чотириметровим парканом, який і знесли активісти.

Зокрема, земельну ділянку за адресою м.Буча, вул. Грибоєдова, 2-Р з кадастровим номером 3210800000:01:087:0115 у 2015 році було виділено Зіневич Галині Іванівні, яка 13 листопада 2018 року подарувала її Зіневичу Олексію Олексійовичу. На цій земельній ділянці Зіневич побудував будинок площею 293,8 кв м.

Земельна ділянка за адресою м Буча, вул. Грибоєдова, 2-П з кадастровим номером 3210800000:01:087:0116 у 2015 році було виділено Зіневичу Олексію Олексійовичу. На цій земельній ділянці Зіневич побудував ще один будинок площею 348,4 кв м.

Земельна ділянка за адресою м Буча, вул. Анни Борвінок, 5 з кадастровим номером 3210800000:01:087:0117 у 2015 році було виділено Зіневич Наталії Олексіївні, яка 13.11.2018 року подарувала її Олексію Зіневичу.

Ще чотири земельні ділянки були виділені сесією Бучанської міськради 29 листопада 2018 року Дубичу Андрію Михайловичу, Поліщук Наталії Леонтіївні, Лисаченко Наталії Сергіївні, яку називають коханкою Олексія Зіневича, і її рідній сестрі Лисаченко Анастасії Сергіївні.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Бучі на сесії міськради вимагали скасувати земельний дерибан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути