Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 11:53

"Втрачаєш розум" - з'явилося відео, де лікують хворих на Covid-19 у Києві

Коронавірус у Києві не відступає. Збільшується і кількість ушпиталених хворих. Перебіг хвороби не дає їм змоги лікуватися амбулаторно. У лікарнях перебувають і ті, хто очікує результатів аналізів.

Відео однієї зі столичних лікарень, яка лікує хворих на Covid-19, оприлюднив мер міста Віталій Кличко.

Автор: pixabay.com
  Лікарня №4 заповнена майже на 80%
Лікарня №4 заповнена майже на 80%

"Учора побував із перевіркою в міській лікарні №4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із Covid-19. Лікарі відзначили, що останнім часом у багатьох інфікованих значно важчий перебіг хвороби. Переважна більшість пацієнтів у віці від 30 до 60 років", - зазначив голова столиці.

За словами мера, у лікарнях столиці із 1600 ліжок, підготовлених для прийняття хворих із коронавірусом у 16 медзакладах, заповнено 52% місць. Лікарня №4 заповнена майже на 80%. У ній є своя лабораторія для тестування та дослідження зразків біоматеріалу на ПЛР та ІФА.

"У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах, збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з Covid-19", - додав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думайте, чи буде кому вас рятувати" - у Києві рекордна кількість хворих на Covid-19 медиків

Одна з пацієнток, яка лікується в стаціонарі, розповіла про перебіг недуги й закликала не нехтувати засобами захисту.

"Мене зі звичайної палати перевели на "кисень", бо стало гірше. Вдих роблю, а видихнути не можу, починається сухий кашель. Дуже важко. У мене двостороння пневмонія. Сказали, дуже важкий випадок. Легені всі уражені. Надівайте маски, тому що це дуже небезпечно, болісно й підступно. Перебіг Covid-19 дуже важкий. Просто втрачаєш розум", - поділилася жінка.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід Києва до червоної зони – назвали умови

Для безпечної утилізації використаних масок і рукавичок, із дотриманням санітарно-гігієнічних норм, у Києві функціонують 14 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «"Втрачаєш розум" - з'явилося відео, де лікують хворих на Covid-19 у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути