Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 07:10

Водій-початківець збив паркувальника на Подолі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Відвідувачі ”Містера Снека” на Контрактовій площі розглядають у п’ятницю ввечері червону ”Мазду-3” біля входу до кафе. Фото зроблене через годину після наїзду на паркувальника
Відвідувачі ”Містера Снека” на Контрактовій площі розглядають у п’ятницю ввечері червону ”Мазду-3” біля входу до кафе. Фото зроблене через годину після наїзду на паркувальника

У п"ятницю ввечері відвідувачі кафе "Містер Снек" на Подолі здригнулися від звуку глухого удару знадвору.

Червона автівка "Мазда-3" з київським держномером АА8151ЕЕ, якою керувала жінка, збила паркувальника. Кореспондент "ГПУ" був свідком події.

Олександр, працівник Подільського райпарксервісу, на вигляд років зо 30, о 19.00 ввечері допомагав жінці припаркуватися. Спереду і ззаду на "мазді" були знаки "У". Вони свідчили, що автівкою керує водій-початківець.

Авто під"їхало до бордюру, який відділяв дорогу від тротуару. Паркувальник стояв за метр-півтора спереду від машини, показував водієві, що треба вимкнути двигуна. Однак жінка втратила контроль над автівкою. Вона відпустила педаль зчеплення. "Мазда" вискочила на тротуар через бордюр і збила Олександра. Потім водій викрутила кермо вліво. Легковик в"їхав правою фарою та переднім крилом у облицьований мармуровою плиткою півметровий заввишки бордюр, що відділяє вітрину "Містера Снека" від тротуару. Машина глухо вдарилася об нього й заглохла.

Із "мазди" вискочили дві жінки, на вигляд років по 25, і чоловік. Паркувальник від удару відлетів на два метри від місця зіткнення. Він лежав зо півхвилини на сходах до кафе. Було видно, що відходив від шоку. Жінки спершу спробували підняти Олександра. Потім, навпаки, почали його садовити. Подруга водія викликала "швидку". Вона довго не могла зорієнтуватись, яке місце на Контрактовій повідомити медикам як орієнтир. Їй підказували перехожі.

За кілька хвилин паркувальник оговтався і почав ходити площею. Водій у жовтій гірськолижній куртці заспокоїлася. Набрала когось із мобільника й розпачливо розповідала, що "побила машину". Потім до неї підійшов Олександр і почав вимагати компенсації. Жінка витягла гаманець і відрахувала кілька купюр по 20 грн.

— Скільки? Сто п"ятдесят, двісті гривень — це нормально? — із розпачем у голосі питала вона працівника райпарксервісу.

Той узяв гроші й відійшов хвилин на десять — порадитися з колегами. Удруге підійшов хвилин за 15 після зіткнення. Вони коротко переговорили, жінка відкрила машину й витягла звідти гроші. Заплатила паркувальникові гривень п"ятсот. Потому він пішов і вже не повертався.

Компанія, яка їхала в "мазді", зайшла до "Містера Снека". О 19.30 на Контрактову площу приїхала "швидка". Двоє лікарів, чоловік і жінка, обійшли місце пригоди. На Олександра медикам вказали перехожі.

— Постраждалий сказав, що жодних претензій не має, почувається нормально, госпіталізації не потребує. Дарма їхали півгодини з вулиці Богдана Хмельницького через центр і затори, палили бензин, — каже "ГПУ" лікар "швидкої". За 10 хв. медики поїхали.

Ніхто з відвідувачів кафе, які бачили ДТП через вітрини, надвір не вийшов. Усі знову почали їсти запечені бутерброди та запивати пивом.

За три метри від місця, де "мазда" збила паркувальника та влетіла у вітрину кафе, стояли "жигулі" патруля ДАІ з двома інспекторами (держномер 2065). Але ніхто з них не вийшов і не поцікавився, що сталося.

За словами потерпілого працівника райпарксервісу, він не вперше потрапив у таку пригоду.

— 2001-го я працював паркувальником на вулиці Пушкінській (центр. — "ГПУ"). Там був такий випадок: господар машини не хотів платити за парковку, різко стартував із місця і "поклав" мене на свій капот. Погрожував. Через це довелося піти звідти, — розказує Олександр.

Чоловік каже, що почувається нормально. Після того як "швидка" поїхала, він стояв із колегами-паркувальниками й обмацував голову. Скаржився їм: від падіння набив на потилиці ґулю.

За даними управління ДАІ Києва, протягом минулого року водійські посвідчення в місті отримали понад 37 тис. киян.

Зараз ви читаєте новину «Водій-початківець збив паркувальника на Подолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути