пʼятниця, 12 вересня 2008 17:18

Вадим Цибенко вистрибнув із 12-го поверху

10-річний Вадим Цибенко викинувся у понеділок із вікна квартири на вул. Антоновича, 158, що в центрі.

Хлопчик вистрибнув із 12-го поверху, коли батько 45-річний Валерій Цибенко прийшов додому. Малий упав на асфальтну доріжку. У середу на місці падіння ще були сліди крові та кілька гумових рукавичок. Лікарі одягали їх, оглядаючи тіло.

— Упав на спину. Голова ззаду була розтрощена, — каже Сергій Миколайович, директор магазину, що розташований у цьому ж будинку. Він вийшов із приміщення на вулицю, аби попити кави. Тоді й упав хлопчик. — Почув шум і удар. Він лежав у синьому спортивному костюмі. За десять хвилин підбігли чоловік і дівчинка, приїхала "швидка". Лікарі закрили голову чорним пакетом. Приїхали міліція, експерти, люди зійшлися.

— Валєра ходив купувати подовжувач, — розповідає "ГПУ" Лідія Зінкевич, 49 років, сусідка Цибенків. — Вони міняють проводку, у двох кімнатах немає світла. 13-річна донька Віка дивилася телевізор у сусідній кімнаті. Валерій казав, що повернувся з магазину й побачив сина за вікном спальні. Подумав, його обличчя у склі відображається. А потім зрозумів, що Вадим стоїть на підвіконні. Каже, кричав: "Сину! Сину!", зробив крок до вікна. Тоді Вадим відпустив руки й полетів униз.

— Сім"я — порядна, — говорить сусідка Тамара Кисла, 50 років. — Валерій добрий майстер, ремонтував телевізори, увесь під"їзд звертався до нього. Останні місяці не працював, займався ремонтом у квартирі. Завжди був тверезий. Дружині Тетяні — 40 років, працює вона касиром у "Великій кишені". Дітки в них чистенькі. Сім"я ніколи не сварилася.

У вересні Вадим перейшов у 5 клас. До школи й додому його водила сестра Вікторія. У дворі ніби ні з ким не товаришував. Міліціонери кажуть, хлопчик не хотів навчатися у сусідній спецшколі N130, де поглиблено вивчають англійську й італійську. У понеділок він дізнався, що друг-однокласник перевівся до іншої школи, N241.

— Окрім друга, з класу Вадима перевелася також дівчинка, з якою він дружив, — розказує Юрій Макєров, 35 років, начальник відділу Голосіївського райуправління міліції. — Вадим був замкнутим, дружив у класі лише з ними двома. Після уроків хлопчик просив батька, аби його перевели в іншу школу. Той сказав, що поговорять про це, як повернеться з магазину. Так і не поговорили. Тому ми не знаємо, чому хлопчик покінчив із життям. У 10-річної дитини не може бути якихось страшних проблем. Із дівчиною він не зустрічався, кримінальних компаній не було. Проблем із навчанням не мав.

Кримінальної справи, переконаний правоохоронець, не порушуватимуть.

— Бо дитина викинулася з вікна свідомо. Батько його вмовляв. Казав: "Зайчику, що ти робиш, іди до мене". Але Вадим вистрибнув, — додає Макєров.

У середу хлопчика поховали у Васильківському районі, звідки родом батьки. Труну до квартири не заносили, вона стояла біля під"їзду. Із Вадимом прийшли попрощатися школярі з 5-Г класу школи N130 й учителі.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Цибенко вистрибнув із 12-го поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути