пʼятниця, 09 лютого 2018 13:33

У Київраді вигадали, що робитимуть із розклеювачами оголошень

У Київраді вигадали, що робитимуть із розклеювачами оголошень
Чиновникам доручили шукати порушників за вказаним в оголошенні номером телефону і "діставати" їх дзвінками кожних 2 хвилини. Фото: "News24UA"

Київську міськадміністрацію (КМДА) зобов'язали розробити механізм боротьби з безладним розклеюванням оголошень у Києві. Чиновникам доручили шукати порушників за вказаним в оголошенні номером телефону і "діставати" їх дзвінками кожних 2 хвилини.

Про це повідомили на засіданні Київради.

Депутати розглянули і підтримали проект цього рішення. Авторами документа виступили депутати Київради Дмитро Стрижов (фракція "Об'єднання "Самопоміч") і Сергій Майзель (фракція "Солідарність").

"У Києві слід "заборонити розміщення оголошень, написів, інформаційно-агітаційних листівок, плакатів, в тому числі рекламного змісту, на об'єктах і елементах благоустрою, не призначених для цього - зокрема на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення, дорожньому покритті, парканах, фасадах будівель і споруд, на інших видах вуличного обладнання міста", - йдеться в проекті рішення.

Підприємцям, які проігнорують правила і надалі будуть розміщувати рекламні оголошення в не призначених для цього місцях, "кожні дві хвилини буде надходити автоматизований дзвінок, який блокуватиме лінію, а потім - не дозволяти потенційним покупцям (користувачам послуг) з ними зв'язок", передбачає проект рішення.

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міськдержадміністрації (КМДА) і відділи контролю за благоустроєм районних в Києві держадміністрацій повинні проводити заходи з очищення елементів благоустрою від реклами.

Поки що документ носить декларативний характер - в КМДА протягом двох місяців повинні підготувати проект рішення з відповідною зміною в "Правила благоустрою міста Києва", затверджені рішенням Київради 25 грудня 2008 року. Але неясно, які зазначені заходи будуть співвідноситися з прописаною в КУпАП відповідальністю за розклеювання оголошень у невстановлених законодавством місцях. За це передбачена адміністративна відповідальність.

В ході обговорення на засіданні Київради документ піддавався критиці.

"Методи боротьби за допомогою телефонних дзвінків не будуть ефективні і потрібно шукати більш радикальні механізми тиску", - заявив депутат Ігор Мірошниченко (фракція ВО "Свобода").

У документі потрібно прописати пункт про збільшення кількості в Києві спеціальних дощок для оголошень, підкреслила депутат Тетяна Меліхова (фракція ВО "Батьківщина").

В результаті проект рішення з правкою Меліхової підтримав 81 депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба заборонити політичну рекламу"

У липні 2017 року в Києві з'явилася соціальна реклама, яка агітує відмовитися від російської мови і порівнює її з інфекцією. На плакаті зображена людина з висунутим язиком, пофарбованим у триколор із надписами "агресія", "імперіалізм", "війна".

Зараз ви читаєте новину «У Київраді вигадали, що робитимуть із розклеювачами оголошень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути