середа, 10 січня 2018 14:11

У Києві паркувальники замість паркоматів продовжують збирати гроші
4

Люди в жилетах продовжують виконувати функції паркувальників і за винагороду допомагають паркуватися
Фото: "Facenews.ua"
Люди в жилетах продовжують виконувати функції паркувальників і за винагороду допомагають паркуватися
Люди в жилетах продовжують виконувати функції паркувальників і за винагороду допомагають паркуватися
Люди в жилетах продовжують виконувати функції паркувальників і за винагороду допомагають паркуватися

У Києві існує три способи оплати за парковку: через паркомат, мобільний банкінг або абонемент.

Але й досі в центрі міста працюють люди в яскраво-жовтих жилетах без розпізнавальних знаків. Неофіційно вони стягують оплату за парковку зі столичних водіїв. При цьому не всі паркувальники працюють поза законом: є фіксовані паркомісця та оформлені договори з юридичними особами, передає програма "Народна прокуратура".

"Під час рейду з поліцією були зафіксовані факти, коли колишні співробітники підприємства дійсно працювали на паркувальних майданчиках", - розповів заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Євген Скорина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки коштують талони на стоянку в столиці

Встановлювати паркомати в столиці почали з 2008-го. У тому ж році вперше провели тендер за бюджетні кошти і закупили 57 паркоматів за ціною 106 тис. грн кожен. Всього виклали понад 6 млн грн.

Паркомати встановлювала компанія ТОВ "Київ сіті девелопмент". У цей час компанією керувала Марина Погибко. Тоді вона займала в КМДА посаду начальника Головного управління економіки та інвестицій. Це може послужити свідченням конфлікту інтересів.

Половина паркоматів, встановлених в 2008 році компанією "Київ сіті девелопмент" зараз не працюють. А Марина Погибко нібито зникла, через що потрапила в список осіб, яких розшукує поліція.

Другий тендер на паркомати був проведений в 2012 році - внутрішній конкурс КП "Київтранспарксервіс". Компанія "СЕА електротехніка" поставила паркомати вдвічі дешевше - 30 паркоматів за ціною 46 тис. грн кожен.

"На балансі у них 87 паркоматів. У частини з них, а саме у 47 пристроїв, вийшов термін ліцензії на фіскалізатор, який видає чек водієві. Треба або продовжувати ліцензію, або замінити фіскалізатор. Таким чином, не працюють більше половини паркоматів. Зараз ведуться переговори з інвестором про встановлення більш 100 багатофункціональних пристроїв", - розповів Євген Скорина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії похвалилися результатом відмови від паркувальників

За 2016 рік сума надходження від денного паркування становили 21,3 млн грн, натомість витрати - 19,1 млн грн. У січні 2017-го сума надходжень від денного паркування склала 1,54 млн грн, витрати - 1,92 млн грн. Отже, сума витрат перевищує суму надходжень на 380 тис. грн. 10 серпня в столиці припинили роботу паркувальники. За правилами паркування стежать інспектори. Вони мають право накладати штрафи за неправильне паркування чи евакуювати машину.

Зараз ви читаєте новину «У Києві паркувальники замість паркоматів продовжують збирати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути