четвер, 16 березня 2017 11:56

Заступник Кличка виступає за ліквідацію КП "Київтранспарксервіс" через махінації з коштами в розмірі 46 млн грн

Заступник Кличка виступає за ліквідацію КП "Київтранспарксервіс" через махінації з коштами в розмірі 46 млн грн
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак виступив за ліквідацію КП "Київтранспарксервіс" - через величезну кількість корупційних схем та неотримання мільйонів гривень бюджетом міста через тіньову діяльність підприємства.

"За 2016 рік сума надходження від денного паркування становили 21,3 мільйонів гривень, натомість витрати - 19,1 мільйонів гривень. У січні 2017-го сума надходжень від денного паркування склала 1,54 мільйонів гривень, витрати - 1,92 мільйонів гривень. Отже, сума витрат перевищує суму надходжень на 380 тисяч гривень.

Поганий менеджмент чи корупція? І те, і інше, але для всіх очевидно: в першу чергу, це - чорні каси, які збирають незрозумілі угрупування. Тоді чому кияни мають платити в кишеню бандитам?", - каже Сагайдак

Комісія, яка з листопада по грудень 2016 року проводила перевірку діяльності комунального підприємства, обстежила 57 255 машиномісць на спеціально облаштованих паркувальних майданчиках. З них тільки 35 398 виявились легальними. З них 21 857 машиномісць функціонують без належним чином оформленої документації.

"Такі махінації призводять до недоотримання до бюджету міста надходжень у розмірі 46 мільйонів гривень щорічно. Неефективне управління фінансово-господарською роботою підприємства призвело до зростання кредиторської заборгованості перед бюджетом столиці в сумі 11,7 мільйонів гривень. А умисне зниження кількості паркувальних місць на чинних майданчиках, закріплених за даним КП (згідно з таблицею №1 до додатка 5 до рішення Київради від 23 червня 2011 року "Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві"), призводить до недоотримання бюджетом 16 мільйонів гривень на рік", - додав заступник голови КМДА.

Довідково: вчора комітет з питань забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав законопроект про паркування №3564. На це Ілля Сагайдак зазначив: доки не буде прийнятий новий закон, вважає необхідним припинити побори киян.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Кличка виступає за ліквідацію КП "Київтранспарксервіс" через махінації з коштами в розмірі 46 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути