середа, 23 липня 2008 07:10

В "Глобусі" акція: туалети безкоштовні

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянин входить із відкритим гаманцем до чоловічої вбиральні при вході в першу лінію ”Глобуса”. Працівниця туалету Леоніда Трубнікова (на фото) каже, клієнти не вірять, що послуги зараз безкоштовні
Киянин входить із відкритим гаманцем до чоловічої вбиральні при вході в першу лінію ”Глобуса”. Працівниця туалету Леоніда Трубнікова (на фото) каже, клієнти не вірять, що послуги зараз безкоштовні

"Мужчіна, заберіть гроші, туалет безкоштовний! Я сиджу тут, аби вам це казати, — кричить навздогін чоловікові Леоніда Трубнікова, 56 років, працівниця туалету. — Тепер бігайте хоч сто разів на день".

Двометровий чоловік забирає гривню, посміхається, дякує. Вісім днів працюють безкоштовно шість туалетів у торговельному центрі "Глобус" на Майдані. Раніше на столі при вході стояли коробочки з копійками й купюрами. Нині — аркуш із написом "Безкоштовно". Працівники вбиралень кажуть, акція триватиме до 1 серпня. Чогось подібного "Глобус" не проводив ніколи за п"ять років існування. Минулої середи вхід до туалету коштував 1 грн. За зміну, з 8.30 до 15.00, чоловіча вбиральня заробляла 700–800 грн, говорять працівники.

— Доньку попросила, аби надрукувала на аркуші "Безкоштовно". Не було сил кричати, усіх смикати за рукави й гроші віддавати, — розповідає Трубнікова. — Люди звикли, що платний, перед входом витягують гривню. Як повертаю, то дивуються, не вірять. Сміються, говорять, я їх розігрую.

Адміністратори "Глобуса" не пояснили працівникам убиралень, чому три тижні не слід брати плату за послугу.

— Викликали, сказали, що в туалеті протягом цього часу якась акція. Треба впускати всіх. А на початку серпня пообіцяли пояснити. Додали, гроші нам платитимуть, як і попередні місяці — по тисячі гривень. Мийні засоби, папір дають як і раніше. Ми маємо все перемити, освіжити, розкласти туалетний папір, — продовжує жінка.

Працівники шепочуться, що в "Глобусі" кілька тижнів тому змінилося керівництво, тому й убиральня безкоштовна.

— За кордоном всі туалети безкоштовні. Це тільки в Україні за таку послугу гроші беруть, — говорить "ГПУ" Павло Мельничук, 20 років. — У столиці туалет безплатний, хіба що в аеропорту "Бориспіль".

Минулого тижня "ГПУ" відіслала директору "Глобуса" Олені Морріс запит, аби керівництво пояснило про акцію у вбиральнях. Помічник директора сказала, що Морріс питання перечитала, але відповідати на них не буде. Із адміністратором "Глобусу" Олесею Чобітько кореспондент "ГПУ" кілька разів спілкувався на тему акції. Зі слів жінки, вона нічого про неї не знає. Але саме підприємець Олеся Чобітько орендує три приміщення під туалети на першому рівні "Глобуса".

Кілька місяців тому мер Леонід Черновецький видав розпорядження, що туалети у всіх громадських закладах харчування в центрі міста мають бути безкоштовні.

Послуги біотуалетів, які мерія раніше встановила уздовж Хрещатика, коштують гривню.

Зараз ви читаєте новину «В "Глобусі" акція: туалети безкоштовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути