середа, 28 березня 2018 17:59

Збільшення статутного капіталу Київтеплоенерго принесе збитки міському бюджету - "Самопоміч"

Збільшення статутного капіталу Київтеплоенерго принесе збитки міському бюджету - "Самопоміч"
В "Самопомочі" вважають, що міська громада має право на повернення контролю над активами Київтеплоенерго. Фото: Новини Києва

Збільшення статутного капіталу КП "Київтеплоенерго" нагадує тіньову схему з вливання бюджетних грошей. Про це в ході пленарного засідання заявили депутати Київської міської ради.

"Передбачається, що ми або 2, або 1,2 мільярда гривень будемо платити і не зрозуміло куди, в яку дірку - це повинно бути очевидним для будь-кого, хто хоча б якось розбирається в економіці або в політиці", - заявив Сергій Гусовський.

В "Самопомочі" відзначили, проект рішення про збільшення статутного капіталу Київтеплоенерго змінювався кілька разів. При цьому депутатам так і не були представлені ні концепція розвитку компанії, ні чітка програма використання бюджетних грошей.

"Сьогодні ми залазимо в кишеню киян непрямим способом і виймаємо з цієї кишені мільярди гривень. Спочатку нам озвучили 7 мільярдів гривень, потім нам сказали, що в проект рішення внесли 2 мільярди гривень, сторгувалися на 1,2 мільярди. Сьогодні ми робимо інвестицію в КП і свідомо вже знаємо, що вона ніколи не повернеться, що це будуть збитки", - додав голова постійної комісії з питань власності Леонід Антоненко.

В "Самопомочі" вважають, що міська громада має право на повернення контролю над активами теплової генерації. Однак це не повинно здійснюватися за всяку ціну.

Спочатку громадськості повинен бути представлений бізнес-план Київтеплоенерго. Також підприємство має відзвітувати про використання раніше отриманої матеріальної допомоги. Крім того, слід призначити відповідальну і незалежну наглядову раду.

"Ми не можемо приймати такі рішення за статутним фондом на мільярди без якого-небудь стратегічного розуміння загальної картини життєдіяльності цього важливого підприємства. Тому не хотілося б, аби питанням повернення активів в місто покривалися якісь тіньові схеми", - зазначив депутат від "Самопомочі" Костянтин Богатов.

22 березня Київрада збільшила статутний капітал КП "Київтеплоенерго" на 1,2 мільярда гривень. Гроші повинні бути використані на виконання функцій по прийому на баланс теплових мереж міста після розірвання договору з компанією Київенерго.

Зараз ви читаєте новину «Збільшення статутного капіталу Київтеплоенерго принесе збитки міському бюджету - "Самопоміч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути