Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2018 13:19

У поліції досі працюють екс-"беркутівці": назвали вражаючу кількість

У поліції досі працюють екс-"беркутівці": назвали вражаючу кількість
Спецпризначенці, які вбивали людей на Майдані, досі працюють в поліції. Фото: Олександр Коц, Дмитро Стешин

30% колишніх представників спецпідрозділу "Беркут" продовжують служити у Національній поліції Києва.

"Близько 30% поліцейських полку поліції особливого призначення №1 Головного управління проходили службу в полку міліції особливого призначення "Беркут". Після прийняття на службу в поліції пройшли атестування в установленому порядку та мають позитивний висновок атестаційних комісій", - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко у відповідь на офіційний запит Громадського.

Серед цих людей близько 20 зараз є фігурантами кримінальних справ щодо злочинів Майдану.

У поліції пояснюють, що звільнити їх зі служби можуть лише на підставі обвинувального вироку. Але юристка Євгенія Закревська, яка представляє інтереси потерпілих у справах Майдану, зазначає, що вирок - це не єдина підстава для звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трасі Київ-Чоп протестувальники побили патрульних

"Окреме порушення Закону про міліцію, порушення присяги є підставою для звільнення, яке не вимагає отримання судового вироку. Такі звільнення потрібно було провести в перші місяці після вчинення правопорушень. Після того вже було декілька реорганізацій, де можна було юридично чисто без порушень не дозволити працювати особам, які були причетні до тих подій. Цього зроблено не було і це доводить те, що це свідома політика", - сказала Закревська.

Президент Віктор Янукович 21 листопада 2013-го заявив про призупинення переговорів про асоціацію з Європейським Союзом. У Києві на Майдан Незалежності вийшли невдоволені таким рішенням студенти – почалася Революція гідності.

Протягом кількох днів мітинги з вимогою продовжити курс на євроінтеграцію - "Євромайдани", почали збиратися по інших містах.

Зараз ви читаєте новину «У поліції досі працюють екс-"беркутівці": назвали вражаючу кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути