вівторок, 20 листопада 2018 23:24

На трасі Київ-Чоп протестувальники побили патрульних

На трасі Київ-Чоп протестувальники побили патрульних
Протестувальники побили поліцейськихФото: Zik

Поблизу Рівного під час акції протесту власники євроблях побили двох поліцейських.

Трьох порушників доправили до відділку поліції, розповів "Українській правді" речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Конфлікт виник під час регулювання патрульним поліцейським дорожнього руху. Учасники акції відмовилися виконувати вимоги патрульного і один із протестувальників застосував фізичну силу щодо поліцейського. Зірвав з нього радіостанцію і жетони. До сутички долучились інші мітингарі.

"Поліцейські затримали трьох учасників сутички та доставили їх до Рівненського районного відділення для встановлення їх даних. Після надання пояснень їх відпустили", - зазначив Тракало.

Двоє патрульних, а саме командир та заступник командира батальйону, отримали забої. Їх оглянули медики та надали необхідну допомогу.

"За фактом насильства щодо працівника правоохороного органу слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Крім того, у поліції проводять службове розслідування щодо правомірності дій працівників поліції щодо мітингувальників", - додав речник Нацполіції.

Рух автодорогою Київ-Чоп у Рівненському районі було розблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох євробляхарів затримали біля Верховної Ради

"Закликаємо учасників акцій не порушувати закон. Поліція має достатньо сил і засобів, аби не лише забезпечити право громадян на мирний протест, а й гарантувати під час таких акцій громадський порядок і не допустити порушення законодавства", - наголосив Тракало.

В Україні проходить акція громадянської непокори власників євроблях. Мітингарі зібралися біля Верховної Ради. Безстрокова акція також проходить у 56 містах, окрім Закарпаття, Луганщини і Криму. Її підтримали понад 50 тис. українців.

Зокрема, учасники акції вимагають скасувати коефіцієнт віку для автомобілів з ЄС в розрахунку вартості акцизу.

Ускладнення руху спостерігається на трасах Київ-Одеса, Київ-Чоп, Київ-Ковель-Ягодин.

Зараз ви читаєте новину «На трасі Київ-Чоп протестувальники побили патрульних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути