КУПІВЛЯ 400 грамів сосисок "Франкфуртських" у "Великій Кишені" на пр-ті Перемоги, 3 обернулася для киянки Олени Шевчук, 36 років, на цілу пригоду.
Минулої середи в супермаркеті жінка попросила продати їй сосисок. Продавщиця, перед тим як зважити товар, попередила: дві години тому ціни на всі варені ковбаси у відділі піднялися. Тому й цінники, мовляв, ще не встигли змінити. На ціннику до "Франкфуртських" вказано 27 грн за 1 кг. Але після подорожчання це було вже на 10% більше — 30 грн. У "Великій Кишені" кажуть, у всьому винні виробники.
Ціни на ковбаси протягом минулого тижня так само піднялися і в інших міських мережах супермаркетів.
— З минулого понеділка ми теж почали підвищувати ціни на ковбаси, — розповів "ГПУ" Ігор Касьян, 25 років, менеджер гастрономічного напрямку мережі "Сільпо". — У середньому на 3–5 гривень за кілограм. Ціну диктує постачальник. А пов"язано це з подорожчанням сировини, м"яса.
Ігор Касьян каже, що про подорожчання товарів заявили всі ці підприємства. А хто ціни не підвищив, значить, виробляє свою продукцію з сої.
У ВАТ "Кременчукм"ясо" кажуть, що ціни зросли через дефіцит м"яса, в основному — свинини.
Начальник відділу дистрибуції цього підприємства Віталій Тризуб, 31 рік, прогнозує, що подорожчання м"ясної продукції — не останнє в цьому році.
— Наприклад, ціна на найпопулярнішу в Україні ковбасу "Докторська" зросла на 3 гривні і становить зараз 30 гривень за кілограм. Хоча реально ми мали підвищити її на 8–9 гривень.
Коментарі