Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 11:39

У Києві виділять на ремонт будинків майже 80 мільйонів

У Києві виділять на ремонт будинків майже 80 мільйонів

Столична влада задекларувала виконання в 780 житлових будинках капітальні ремонти, щоб передати співвласникам багатоквартирних будинків (ОСББ) споруди в ідеальному стані.

Як розповів заступник начальника Головного управління житлового господарства Петро Пантелєєв, на капітальний ремонт 615 будинків, в яких заплановано створити ОСББ, в 2011 році з міського бюджету передбачено кошти в сумі 78,5 мільйонів гривень. Головними розпорядниками цих грошей визначені районні державні адміністрації.

Найбільше таких будинків, а саме 135, буде в Деснянському районі - на їх ремонт заплановано 9,31 млн грн. А найменше (9) - у Дніпровському, хоча, судячи з виділених коштів, ці будинки чекає серйозний капремонт, адже на це передбачено 9,6 млн. грн. Наприклад, на капремонт 40 будинків у Печерському районі виділено 5,07 млн., а для 44 будинків на Подолі - 5,58 млн.

Не обійшли увагою і будинки житлово-будівельних кооперативів та вже створених ОСББ - таких у столиці 165. Зокрема, у Шевченківському районі - 29, Деснянському - 24, а от у Солом'янському - лише 9. На їх капремонт виділено 20 млн грн. Цими коштами розпоряджатиметься Головне управління житлового господарства.

Як зазначив Пантелєєв, до всіх проектів рішень вже складено поадресний список, який узгоджений з постійними комісіями Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, з питань ЖКГ та ПЕК, а також депутатськими фракціями.

Нагадаємо, що 17 лютого цього року міські депутати вже прийняли рішення Про заходи щодо сприяння діяльності ОСББ. Ним передбачена розробка порядку безоплатної передачі земельних ділянок ОСББ прибудинкових територій, організація розробки проектів землеустрою цих територій. У 44 консультаційних центрах мешканці можуть отримати методичну підтримку щодо створення ОСББ. Планується також обладнати в цих будинках загальнобудинкові лічильники на гаряче водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виділять на ремонт будинків майже 80 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути