пʼятниця, 24 червня 2022 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Почався перший суд над окупантом-ґвалтівником

Почався перший суд над окупантом-ґвалтівником
Розпочався суд над російським терористом Михайлом Романовим. Фото: graty.me

У четвер, 23 червня, Солом'янський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі російського терориста Михайла Романова.

Його звинувачують у вбивстві й зґвалтуванні під час захоплення Броварського району Київщини. Про це повідомляють "Ґрати".

Потерпіла в засіданні брала участь дистанційно. На екрані не показали її обличчя, було чутно лише голос.

Прокуратура й адвокат потерпілої просили, щоб процес провели в закритому режимі, адже справа стосується злочину проти статевої свободи й недоторканості. Захисник обвинуваченого підтримав це.

Колегія з трьох суддів на чолі з Ганною Сергієнко задовольнила клопотання. Після цього журналістів вивели із зали, однак прокурорка Оксана Калюс розповіла, що там відбувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові судять полоненого російського танкіста Кулікова

За її словами, вона подала клопотання про виклик Романова до суду, хоча було зрозуміло, що він не з'явиться. Розглядати справу без його участі можливо лише тоді, коли він самостійно не прийде на засідання.

Раніше повідомляли, що Романов загинув у боях, однак правоохоронці не знайшли підтвердження цієї інформації. Слідство вважає, що він перебуває вдома в Росії.

"Якщо раптом під час судового розгляду з'являться такі дані (про смерть загарбника. – Gazeta.ua), їх перевірять як належно. Тоді ми будемо змушені ухвалити відповідне процесуальне рішення", – зазначила Калюс.

Романов не коментував звинувачення та видалив всі свої сторінки в соцмережах.

Адвокатка постраждалої Тетяна Коренчук відмовилася від коментарів, адже її клієнтка проти спілкування зі ЗМІ. За словами Калюс, постраждала перебуває в тяжкому психологічному стані.

Наприкінці травня до суду скерували справу військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії ЗС РФ Михайла Романова. У березні під час окупації Броварського району Романов увірвався до будинку в одному селі й застрелив господаря.

П'яний військовослужбовець разом з іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям до її дитини, яка була в цей час поруч.

Зараз ви читаєте новину «Почався перший суд над окупантом-ґвалтівником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути