пʼятниця, 04 січня 2008 07:07

У Києві невідомий скоїв три нальоти (фоторобот злочинця)

 

30 грудня за півтори години невідомий скоїв три пограбування із застосуванням зброї.

Чоловік "відмітився" спершу на двох оболонських АЗС, а потім — у продуктовому магазині на Нивках. Перша спроба пограбування заправки була невдалою. О 7.30 чоловік зайшов до АЗС "Золотий Гепард", що на вул. Луговій, 9 біля торгово-розважального центру "Караван". Там було двоє чоловіків-операторів. Дістав пістолет, почав кричати, аби всі гроші склали в чорний поліетиленовий пакет. Працівники відповіли, що тільки-но здали виручку інкасаторам і грошей немає. Кажуть, злочинець спокійно сховав пістолет, вийшов зі станції і зник. Оператори викликали міліцію. Майже за годину, о 8.25, правоохоронців викликали з іншої заправки — "Лукойл", що розташована поруч, на просп. Правди, 5. Злочинець зайшов у магазин на АЗС, узяв горілку "Мєрная". Потім підійшов до каси, витяг пістолет, кинув касирові чорний пакет і наказав скласти у нього всі гроші. Касир віддав 629 грн. Злочинець утік. За 20 хв. міліція отримала інформацію про третій збройний напад — на продуктовий магазин по вул. Маршала Гречка, 18.

— Збиралася заступати на зміну, говорила з подругою-продавщицею. О 8.45 у магазин заходить чоловік, кашляє, прикривається хустиною. Стоїть, повернувшись спиною, дивиться на щось у вітрині. Питає: "Черные полиэтиленовые пакеты есть?". Кажу, є. Говорить, щоб я дала. Кладу пакет на прилавок. Лізе рукою в кишеню — ніби за грошима. Витягає пістолет, направляє на мене. Наказує, щоб віддала всі гроші, — розповідає "ГПУ" Тетяна, 25 років, продавець магазину.

Жінка згадує, що спершу намацала під столом гаманець. Потім на дотик переполовинила пачку грошей, які власниця магазину залишила напередодні, аби продавці розрахувалися з постачальниками сигарет (там було 4 тис. грн). Ще 500 грн лежало в касі. Більшість купюр, що віддала злочинцеві, були 50-гривневі.

— Тоді він закричав: "Что, у вас нет ни одной сотки? Что ты меня обманываешь? У меня — статья! Сейчас начну стрелять, мне уже все равно!". Після цього я віддала всі гроші, — веде далі Тетяна. Жінка запам"ятала, що зловмисник накульгував, виходячи з магазину.

Продавці зателефонували в міліцію через хвилину-другу після того, як невідомий утік. За розповідями, нападник мав, схоже, пістолет Макарова. Зброю він носив, прикліпленою до литки. Подруга Тетяни їздила у відділення міліції, бачила відео, записане на АЗС. Вона впевнена: це той самий злочинець.

— Навіть тепер не можу прийти до тями. Якщо хтось із молодих заходить у магазин, мені здається, що це той самий нальотчик, — каже жінка.

Міліція оприлюднила складений оперативниками фоторобот. Розшукують 25–30-річного темноокого чоловіка, який має 1 м 70 см зросту.

Зараз ви читаєте новину «У Києві невідомий скоїв три нальоти (фоторобот злочинця)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути