субота, 05 квітня 2008 07:07

У четвер стріляли біля Південного вокзалу

  Міліцейські експерти вивчають місце нападу на автівку біля Південного вокзалу
Міліцейські експерти вивчають місце нападу на автівку біля Південного вокзалу

Близько 7.15 зранку в четвер на вул. Лукашевича п"ятеро невідомих у масках напали на власників двох джипів і відібрали в них гроші. Потерпілі заявили міліції, що в них відібрали більше 1 млн грн.

Розбій стався біля павільйону-кафе "Чернігівське" навпроти супермаркету "Симпатик". Напад бачила 60-річна жінка. Вона продає фрукти неподалік. Боїться називатися, бо переживає за власну безпеку.

З її слів, із сьомої ранку біля павільйону стояв великий чорний джип. За 10 хв. на вул. Лукашевича з боку просп. Повітрофлотського з"явився інший джип, зеленого кольору. Частину дороги він проїхав зустрічною смугою. Потім різко виїхав на тротуар і зупинився біля першого позашляховика. Із прибулої машини вийшов на вигляд 30-річний чоловік у чорному плащі. Він пересів на переднє сидіння до водія чорного авто. Обидва про щось говорили. Ще за 5 хв. на великій швидкості з боку Південного вокзалу виїхала третя, чорна автівка. Вона, не гальмуючи, залетіла на тротуар і стала, перегородивши дорогу джипам.

— Із неї вискочили п"ятеро чоловіків у чорному. Усі мали маски на головах, у руках — бейсбольні бити. Сталось усе дуже швидко. Спершу нападники смикнули задні двері зеленого джипа, але ті були закриті. Тоді пару разів ударили битами по склу. Розбили, потім відкрили двері, витягли із салону чорну сумку і сіли в авто. Усе було як у кіно, — розповідає "ГПУ" продавщиця.

З"їхавши з тротуару, злочинці проїхали задом 20 м, у напрямку просп. Повітрофлотський. Потім машина зірвалася з місця і швидко попрямувала зустрічною смугою в бік Південного вокзалу.

— Коли нападники їхали задом, із чорного джипа вискочив вусатий чоловік, який сидів за кермом. Він вистрелив у нападників разів п"ять із пістолета. Здається, в машину не попав. Я дуже злякалась, дотепер відійти не можу, — зізнається жінка.

У прес-службі міської міліції інформацію про ранковий напад підтверджують. Однак повідомляти деталі відмовляються.

— Потерпілі стверджують, що у сумці було мільйон гривень. Але потрібно встановити, кому належали ці гроші, і звідки вони взялись, — каже "ГПУ" Володимир Дмитренко, заступник керівника прес-служби київської міліції.

У місті це вже третій випадок нападу на автомобілі з викраденням крупної суми грошей. 23 січня 2008-го на вул. Шота Руставелі в центрі у власника джипа "лексус" вкрали кейс із $100 тис. Водій, приватний підприємець, зняв гроші в банку. На вулиці біля машини незнайомець запитав у нього, як потрапити за названою адресою. У той час його спільник відчинив задні двері джипа й поцупив дипломат із грошима. Інше пограбування сталося в центрі 30 січня 2008-го, біля будинку N20 на вул. Прорізній. Злочинці викрали із авто "шевроле" 5 млн грн. В обличчя водієві через опущене скло бризнули невідому речовину. Він знепритомнів. Отямився з розбитим обличчям, руки були приковані наручниками до керма. Із машини зникли кейс із грошима та ноутбук. Потерпілий пояснив міліції, що хотів обміняти гроші в банку.

Зараз ви читаєте новину «У четвер стріляли біля Південного вокзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути