Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2007 07:01

Труси з картою України продають за 30 гривень

Автор: фото Андрій ШМАТОВ
  Виготовлені в Китаї продукти ”славляться” багатьма орфографічними  помилками. На карті України всі міста написані правильно, без помилок
Виготовлені в Китаї продукти ”славляться” багатьма орфографічними помилками. На карті України всі міста написані правильно, без помилок

Чоловічі труси "з національною символікою" з"явилися на ринках Києва місяці два тому. Продаються вони в двох варіантах. Є з картою України ззаду. Інший варіант — попереду тризуб і синьо-жовта вставка.

33-річна продавщиця Світлана Богданович уже дев"ять років торгує трикотажем і білизною на критому базарі "Даринок" біля станції метро Лісова. "Українські" труси продає лише три тижні. Каже, збула їх як мінімум півсотні. Останнім часом покупці все частіше питають про цей товар.

— Раніше часто брали й питали чоловічі труси з американським прапором. А коли в продажу з"явилися українські, попит на американські майже зник, — каже Світлана Богданович.

На її прилавку труси з картою України лежать по центру. З приклеєним цінником — "30 грн". Такі ж висять із правого боку палатки.

— Маш, ти глянь, які труси! — зупинившись біля прилавку, вигукує високий молодий чоловік. Знайомимося. Киянин Олександр Пекарський, 25 років, скуповувався на ринку — у вівторок він вилітав на відпочинок до Туреччини. Труси з картою України купує, не торгуючись.

— Бо вони мені відразу сподобалися, — сміється Олександр. — Прикольно, буду по пляжу ходити, нехай усі бачать, звідки я. Якби ще дітям такі продавали, а то вони не знають, де Львів чи Одеса. А тут — не помилишся, де Правобережна, а де Лівобережна Україна.

Такий продукт подобається не всім.

— Та хай Господь милує, — скрикує жінка похилого віку, побачивши карту України на трикотажі. — Інші народи прикладають національну символіку до серця, а ми — на сраці носимо!

Світлана Богданович посміхається. Каже, народ коментує по-різному, але покупцям здебільшого цей товар подобається.

— Найчастіше їх купують жінки. Признаються, що на подарунок для коханих. Буває, беруть для гостей-іноземців. Найходовіші розміри — з 48-го до 54-го. Тканина м"якенька, 95% бавовна із лайкрою. Тому вони не розтягуються, — при цьому жінка максимально розводить у різні боки Львів і Донецьк.




Карту України "вигадала" фірма "Fukanglai"

Спідню білизну з тризубом і картою України виготовляє китайська фірма Fukanglai, яка розташована в місті Шанхай. На етикетці написано: Made in China. Знизу дописано: модель — чоловіча. Також є запевнення, що "виріб дуже комфортний". Від продавців удалося дізнатися, що київські підприємці закуповують цей товар гуртовими партіями в Одесі. А туди їх привозять із Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Труси з картою України продають за 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути