четвер, 02 серпня 2007 19:44

Суд скасував обрання Сотникова керівником району

У середу Шевченківський райсуд скасував рішення Дніпровської райради від 20 квітня 2006 року про обрання Олександра Сотникова головою Дніпровської райради.

Таке рішення, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, суд прийняв після скарги депутата Дніпровської райради Олександра Божка. Воно — чергове у затяжній війні мерії з керівником Дніпровської адміністрації. Минулого тижня правоохоронці затримали двох заступників Сотникова, Миколу Краснощока та Ігоря Козирєва, і звинуватили їх у спробі отримати 530 тис. грн хабара.

У заяві районної фракції партій "Наша Україна—Пора" зазначено, що арешт "нашоукраїнця" Миколи Краснощока є провокацією проти реформ районної влади і голови району Олександра Сотникова.

Коментуючи "ГПУ" затримання двох заступників, Олександр Сотников сказав, що воно відбувалося за дивних обставин. "Беркут" увійшов до кабінету Миколи Краснощока минулого четверга після третьої години дня. Потім, відразу за кілька хвилин, інформацію про затримання озвучив на сесії Київради її секретар.

— Хоча Олесь Довгий не був присутній при затриманні й необхідний був час, аби бодай перерахувати таку велику суму. Правоохоронці Довгому не підпорядковані, щоб звітувати про затримання по телефону. Це спланована провокація, аби дискредитувати мене і Дніпровську райдержадміністрацію. Декому не подобається наша політика проти дерибану землі й майна в Києві, — каже Олександр Сотников.

Керівник району говорить, що не знайомий близько із жодним із заступників. Недоліків у їхній роботі не пам"ятає.

— Такого, що могло б поставити під сумнів їхню репутацію, я не помічав. Це достатньо заможні люди, аби бездумно ризикувати своїм благополуччям. З іншого боку, в районі не має такої послуги, за яку необхідно було б давати хабара подібного розміру. Її важко віднайти навіть при надмірній фантазії. Бо вартість послуги мусить потягнути на мільйони гривень, — додає Олександр Сотников.

Миколу Краснощока два дні тому звільнили під підписку про невиїзд, Ігоря Козирєва ще тримають під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував обрання Сотникова керівником району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути