пʼятниця, 20 серпня 2021 21:42

РНБО винесла рішення стосовно садиби Барбана

РНБО винесла рішення стосовно садиби Барбана
РНБО постановила провести аудит усіх архітектурних пам'яток. Фото: УП

Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення відновити зруйновану частину садиби Барбана та провести аудит усіх архітектурних пам'яток на території України.

"Рада нацбезпеки розглянула декілька рішень. По-перше, дати оцінку руйнації садиби Барбана. Якщо є якийсь кримінальний елемент, почати розслідувати. По-друге, відновити зруйновану пам'ятку. Підготувати аудит усіх архітектурних цінностей по всій території України", - сказав прессекретар президента Сергій Никифоров.

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому на засідання РНБО запросили міського голову столиці Віталія Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента відреагував на заяву Кличка словами про "піар і злодійство"

"Ні для кого не секрет, що останнім часом наша столиця перетворюється з історичного поважного міста, в якому є спадщина ЮНЕСКО, в забудову, яка є абсолютно неконтрольованою, дуже небезпечною для багатьох процесів нашої столиці. Хотіли обговорити це питання з Кличком, з цього питання ухвалене протокольне доручення, мова йде не лише про Київ, усім місцевим адміністраціям провести перевірку об'єктів, які підпадають під закон про охорону культурної спадщини. На найближчому засіданні РНБО, коли документи будуть готові, ми розглядатимемо усі ці питання. Це стосується не лише Києва. Київ – це особливе місто, тут дуже багато таких пам'яток, і те що тут відбувається, це є просто неподобство, коли вночі починають якісь дії відбуватися. Є питання юридичне, щоб все, що зруйноване, було повернуте в первозданний вид і ми обов'язково будемо цього добиватися", - сказав він.

У Києві знесли історичну садибу Барбана на вул. Обсерваторній, 6. Поліція опрацьовує питання про відкриття провадження. Садибу Барбана почали розбирати 19 серпня. 18 серпня на подвір'я будинку намагалися завезти трактор, але його не пропустили мешканці сусідніх будинків.

Зараз ви читаєте новину «РНБО винесла рішення стосовно садиби Барбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути