четвер, 14 березня 2013 18:48

Попов пообіцяв розпочати будівництво метро на Троєщину цьогоріч

Попов пообіцяв розпочати будівництво метро на Троєщину цьогоріч
Олександр Попов. Фото: job-sbu.org

Голова КМДА Олександр Попов пообіцяв цьогоріч розпочати будівництво нової четвертої гілки метрополітену, яка обслуговуватиме жителів Києва на лівому березі. Будівельний майданчик по будівництву метро у Деснянському районі столиці відкриють до дня міста.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua сьогодні на виїзній нараді на пересадочному вузлі станції швидкісного трамваю на Троєщині.

"Вирішення транспортної схеми на Троєщину - це одне з дуже актуальних питань у Києві. Сьогодні президент, уряд, міська адміністрація взяла швидкий темп вирішити цю проблему. Ми впевнено йдемо до того, що у цьому році розпочнеться будівництво нової гілки метрополітену, яка буде обслуговувати лівий берег. До дня міста ми почнемо організовувати будівельний майданчик, а потім і будувати нову станцію метро. Початок будівництва розпочнеться вже найближчим часом" - зазначив Олександр Попов.

За проектом гілка метро у Деснянському районі пройде по вулиці Маяковського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Ніколи не говорив із спікером про сумісництво - Януковича ввели в оману

"Нам треба буде підвозити людей до метро з інших вулиць. Тому проект трамвайна лінія по вулиці Бальзака - це один із тих додаткових проектів, які будуть працювати на підвезення людей до нової гілки метрополітену", - зауважив Попов.

За словами голови КМДА, наразі завершуються роботи щодо стабільного фінансування проекту будівництва четвертої гілки метро.

"Ми співпрацюємо з російським "Внешэкономбанком" у частині отримання таких пропозицій. Думаю, ми представимо їх на розгляд уряду і зможемо розрахувати спільний проект по фінансуванню цього широкомасштабного проекту по будівництву четвертої гілки", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві націоналісти вшанували пам'ять засновниці КУН Ярослави Стецько

За словами Попова, будівництво Подільського місту завершать до кінця 2013 року. "У цьому році ми будемо мати серйозний поштовх до подальшого будівництва моста на Троєщину. У зв'язку з тим, що у цьому році ми будемо мати ресурс на будівництво метро. Я у цьому переконаний. Це спільні проекти. Один поверх - це автомобільний проїзд, а нижній поверх - це метро. Будівництво моста - це будівництво метро. Я думаю, що найближчі півтора-два місяці ми змонтуємо дві арки, яка дозволить завершити будівництво самого прольоту. Далі залишаються роботи, які пов'язані з розвитком. До кінця року ми матимемо можливість перевести першого пасажира, але на авто", - розповів Попов.

Нагадаємо, за проектом, по Подільському мосту будуть рухатися вагони метрополітену і автомобілі. Дорога матиме шість смуг. У вересні міська адміністрація заявляла, що міст відкриють у 2014 році, а рух по мосту запустять через два роки.

Зараз ви читаєте новину «Попов пообіцяв розпочати будівництво метро на Троєщину цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути