четвер, 14 березня 2013 17:40

Власенко: Ніколи не говорив із спікером про сумісництво - Януковича ввели в оману

Власенко: Ніколи не говорив із спікером про сумісництво - Януковича ввели в оману
Сергій Власенко Фото: segodnya.ua

Захисник лідера опозиції Юлії Тимошенко Сергій Власенко спростовує заяву про те, що він начебто ще три місяці тому обговорював із спікером парламенту Володимиром Рибаком питання щодо його вигаданого "сумісництва".

"Сьогодні на прес-конференції Янукович сказав, що Володимир Рибак, ще три місяці тому, начебто попереджав мене про позбавлення мандата. Мені не зрозуміло, хто і з якою метою вводить Віктора Януковича в оману", - зазначив Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами захисника, він дійсно один раз зустрічався із головою Верховної Ради Рибаком, однак, на зустрічі мова йшла лише про те, що його незаконно не випустили за кордон.

"При цьому ніяке вигадане "сумісництво" не обговорювалося", - наголосив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

Він також повідомив, що з того часу він більше не зустрічався з Володимиром Рибаком, а всі дії по незаконному позбавленню його мандата відбувалися в регламентному комітеті ВР "у тиші та під завісою таємничості".

Сергій Власенко вчергове наголосив, що адвокатську діяльність припинив у 2008 році, а у справах лідера опозиції Юлії Тимошенко був захисником - фахівцем у галузі права, так само, як і народні депутати Кожем'якін та Сас.

"Ще раз наголошую, що адвокатську діяльність я припинив у березні 2008 року і після цього адвокатською діяльністю не займався. Про це, до речі, свідчить рішення Дисциплінарної палати КДКА м. Києва, датоване січнем 2012 року. Ще раз підкреслюю, що до всіх справ лідера опозиції Юлії Тимошенко я був допущений не як адвокат, а як захисник - фахівець у сфері права, що передбачено ст. 44 КПК у редакції 60-го року",- підкреслив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю

Сергій Власенко також нагадав, що з  метою уникнення будь-яких спекуляцій, ще 22 лютого (за 5 днів до так званого засідання Регламентного комітету ВР) відмовився від свого адвокатського свідоцтва.

Крім того, він назвав неправдивим твердження про те, що "в жодній європейській країні депутат не може займатися адвокатською діяльністю".

"При цьому хтось, підозрюю, що це Андрій Портнов, вчергове обдурив президента, повідомивши, що в жодній європейській країні неможливо суміщати адвокатську діяльність з депутатською роботою. На жаль, це ще раз підтверджує низьку кваліфікацію та недолугу освіту радників президента, бо, зокрема, в Німеччині та Ірландії депутатам дозволено займатися адвокатською діяльністю", - наголосив Сергій Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Ніколи не говорив із спікером про сумісництво - Януковича ввели в оману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути