середа, 13 березня 2013 14:30

"Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю

"Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю
Фото: aroundtheworld.org.ua

Новий міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін закликав журналістів більше приділяти увагу пропагуванню здорового способу життя.

Про це сказав міністр під час брифінгу в КМУ.

Він висловив занепокоєння рівнем масової фізичної культури в суспільстві та засиллям реклами алкоголю та тютюну. Зараз як не включиш телевізор, то всюди одна "Плакуча іва". Ви знаєте, що це таке. На всіх каналах спиртне у будь-який час дня і ночі" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зізнався, що йому було соромно за Кличка

Міністр закликав ЗМІ пропагувати здоровий спосіб життя, оскільки без цього ніщо не допоможе підвищити рівень здоров'я нації. На його думку, за останній час кількість реклами алкоголю зросла. Відповідаючи на зауваження, чи не потрібно уряду розробити закон, який би забороняв це, а ВР прийняти його, міністр запевнив, що жодними законами це питання вирішити не можна: "Не можна змусити людей (вести здоровий спосіб життя - ред.) батогом. Всі ми знаємо, що заборонений плід солодкий. Можна побудувати, скільки завгодно, палаців спорту, поставити майданчики, і все рівно, туди ніхто не буде ходити, поки ми не станемо на екранах наших телевізорів закликати до здорового способу життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінполіція вичавлюватиме ресурси із суб'єктів господарювання - експерт

Він сказав, що перш за все, це стосується дітей, які весь час проводять за комп'ютером, від чого псують зір, у них розвивається сколіоз та з'являється зайва вага.

Міністр також навів приклад того, що ЗМІ останнім часом взагалі не переймаються цією проблемою. Він сказав, що за останні місяці, 6 провідних телеканалів відмовилися від спортивних новин: "Гроші заробляти — це добре, але треба думати про майбутнє наших дітей".

Зараз ви читаєте новину «"Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути