субота, 15 березня 2008 07:13

"Плесо" закопує сміття на пляжах

"Зранку прокинувся, визирнув із вікна. Здивувався: побачив літнього чоловіка, який сам собі копав яму. Так це виглядало збоку. Чоловік стояв у ямі по пояс, махав лопатою, вигрібав пісок", — розповідає "ГПУ" 20-річний Микола, який живе на вул. Ревуцького, 4 в Дарницькому районі.

У вівторок зранку пляжем уздовж озера Сонячного ходили троє старших чоловіків у синіх спецівках. Вони збирали сміття на піску в окремі купи. Після того викопали яму 2х1,5 м та завглибшки в півметра. Потім звезли туди весь непотріб і закопали. Пісок зарівняли так, аби на землі не залишилося слідів.

Озеро Сонячне на Дарниці популярне. Улітку до нього приходять купатися і засмагати мешканці кількох сусідніх мікрорайонів. Раніше комунальники прибирали сміття з берегів, збираючи його у спеціальні великі целофанові пакети. По них приїжджав трактор чи вантажівка. У пісок іще ніколи не закопували.

За порядок на міських пляжах відповідає комунальне підприємство "Плесо". Там запевняють, що їхні працівники не могли такого робити.

— Робітники "Плеса" мають на спецівках позаду напис "КП "Плесо", — каже Ірина Криценко, заступник директора цього підприємства. — Перед початком робочого дня їм видають сміттєві пакети. Зібране сміття вивозиться на утилізацію. Кілька днів тому я провела з працівниками нараду. Ми встановили штрафи для робітників, які нехтуватимуть цими правилами, від 17 до 119 гривень. Може, на Сонячному його закопували працівники кафе, яке розташоване поруч?

Микола Сандугей, директор ЖЕКу N202 на вул. Ревуцького, 13б, біля якого розташоване озеро, стверджує: пляжі мають прибирати лише КП "Плесо".

— Ми не маємо жодного відношення до пляжу. Мої працівники заходять на нього, аби тільки відпочити, — запевняє він.

Заступник начальника з контролю за благоустроєм Дарницького району Микола Лисенко повідомляє "ГПУ", що працівники "Плеса" навчалися, як правильно прибирати сміття.

— Того дня на озері Сонячному проводилися тренування, люди з "Плеса" були його учасниками. Вони прибирали прибережну зону. Через що сміття закопали, я не знаю. Завтра ми викличемо директора КП "Плесо" і з"ясуємо, чому вони так "прибирають" сміття у прибережній зоні.

Мерія звітувала, що на утримання міських пляжів із міського бюджету виділено 5 млн грн. Іще 13 млн грн надали інвестори — приватні підприємці і фірми, які орендують ділянки на території пляжів.

Зараз ви читаєте новину «"Плесо" закопує сміття на пляжах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути