середа, 19 липня 2006 17:47

Педофіл півроку глумився над дітьми

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Супермаркет ”Дитячий світ” на Дарниці. У міліції кажуть: саме тут педофіл часто знайомився з дітьми
Супермаркет ”Дитячий світ” на Дарниці. У міліції кажуть: саме тут педофіл часто знайомився з дітьми

До Дніпровського відділку міліції 6 червня звернулася знервована жінка, мати 8-річного хлопчика. Вона весь час плакала. Перед тим як розповісти оперативникам причину візиту, взяла з них "залізну" обіцянку: міліціонери ні словом не обмовляться про її біду чоловікові. Тільки після цього жінка почала розповідати.

Днями її син-другокласник повернувся зі школи і признався матері, що кілька разів мав статеві стосунки з дорослим мужчиною. За це чоловік розплачувався з малим грішми. Оперативники провели довірливу бесіду з хлопчиком. Той додав, що чоловік представився як Сергій Шевченко. Він невисокого зросту, худорлявий, має чорне волосся середньої довжини і овальне обличчя. Малому сказав, що йому 24 роки. Мав червоне авто "Деу Ланос".

— А під час розслідування ми встановили: у підозрюваного в педофілії були статеві стосунки аж із вісьмома дітьми, — розповідає "ГПУ" старший оперуповноважений Дніпровського відділку міліції Сергій Литвин, 32 роки. — Серед них дві дівчинки та шестеро хлопчиків. Вік дітей — від 8 до 13 років.

Педофіл, щоб заманити якомога більше дітей, вибудував навколо себе своєрідну мережу, кажуть у міліції. Ще взимку він познайомився з двома хлопчиками, які збирали порожні пляшки в районі ДВРЗ. Проїжджав повз них на автомобілі, зупинився, розговорилися. Одній дитині було 9 років, іншій — 12.

"Сергій Шевченко" запропонував їм купити пива та сигарет. Потім делікатно розповів, що він — "справжній професіонал у сфері інтимних послуг". І додав: якщо пацани не мають наміру збирати пляшки все життя, якщо хочуть заробляти "сумасшедшие деньги" — щонайменше по 1000 грн за день, то він їх може навчити. Діти погодилися. Чоловік відвів їх у під"їзд найближчого сусіднього будинку. Там схилив обох до орального та анального статевого акту. Насамкінець запропонував: якщо діти приводитимуть йому своїх знайомих, то за кожного він платитиме хлопцям по 100 гривень. Як не прикро, а школярі, кажуть слідчі, одразу ж погодилися і почали приводити знайомих.

Мужчина зустрічався з ними в сауні, у власному автомобілі, одного разу навіть привозив дітей до себе додому, пояснивши, що шеф винайняв йому квартиру спеціально для їхніх "навчань". Після кожного статевого акту педофіл давав дитині невелику суму, від 20 до 30 гривень.

Застукали на гарячому, коли сидів у автомобілі із чотирма хлопчиками

Майже всі діти, з якими він мав статеві стосунки, — з проблемних сімей. Або батьки — алкоголіки, або ще якась біда у сім"ї, кажуть оперативники.

Напевне тому постраждалі вдома ніколи й нічого не розповідали, а правоохоронці дізналися про ці факти суто випадково. Міліціонери, які розмовляли під час слідства з батьками потерпілих дітей, підтверджують це пояснення. У цих сім"ях старші майже не спілкуються з дітьми, а виховання як такого немає.

У міліції збирали інформацію, вистежували коло знайомств педофіла та розробляли план, як його взяти з доказами, протягом трьох тижнів.

— Ми затримали його 28 червня, на День Конституції. Причому застукали на гарячому, коли він сидів у автомобілі біля озера на Харківському масиві разом із чотирма хлопчиками.

Сергій Шевченко — його вигадане ім"я. Насправді злочинцеві 33 роки, він киянин. Працює головним інженером у дуже солідному комерційному підприємстві, яке знають і поважають не тільки в Україні, а й за кордоном. Одружений, має маленьку дитину. Дружина, наскільки відомо, працює у правоохоронній структурі. Жив разом із 70-річною матір"ю в Броварах.

Затриманий зізнався у тому, що сексуально використовував дітей, на першому ж допиті.

— Я хворий, мені сильно подобаються діти, — спокійно пояснив свої вчинки.

Мати педофіла пережила справжній шок, дізнавшись про подробиці прихованого життя сина. У жінки на деякий час відняло мову.

Міліціонери кажуть, що подібну справу про педофіла вони успішно розслідували в тому ж Дніпровському районі 2003 року. Тоді теж вдалося затримати чоловіка, який статево використовував дітей.

Педофіл, якого затримали в червні, перебуває зараз у слідчому ізоляторі. Його звинувачують за ст. 153, ч. 3 Кримінального кодексу (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом). Це передбачає позбавлення волі на 8–12 років. Одне незрозуміло: судячи з подробиць справи, які міліція не хоче "світити" пресі, педофіл задовольняв статеву пристрасть не насильно, а за гроші. А діти, напевне, сприймали це як своєрідний "бізнес".

Зараз ви читаєте новину «Педофіл півроку глумився над дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути