четвер, 07 липня 2016 13:35

Острів у столиці повністю забудують офісами - активіст

Острів у столиці повністю забудують офісами - активіст
Фото: wikimapia.org

Рибалський острів, розташований у Подільському районі столиці, забудують офісними та адміністративними приміщеннями. Про це йдеться у проекті рішення "Детальний план території в межах вул. Електриків, Набережно-Рибальська в Подільському районі Києва", пише активіст Володимир Тищенко на своїй сторінці у Facebook.

Розробником документу є фірма "Терра Проджект", яку пов'язують з екс-заступником директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації Андрієм Вавришем.

"Минулої п'ятниці, 1 липня, у Київраді зареєстрували проект рішення" Детальний план території у межах вул. Електриків, Набережно-Рибальська в Подільському районі Києва". Ця територія відведена чинним Генпланом-2020 частково. А в проекті Генплану-2025 майже повністю запланована під діловий і адміністративний центр столиці, який повинен стати для Києва тим, чим для Лондона є City. Також сюди повинні переїхати всі міські органи влади. Стратегією розвитку міста передбачено створити навколо центру Києва кільце адміністративно-ділових центрів, щоб розвантажити центр столиці від транспортних потоків. Серед них Рибальський - найважливіший, і він більший за нинішній адміністративний центр Києва. Але в запропонованому проекті ДПТ відводять територію під житлову забудову, що ставить жирний хрест на перспективах розвитку столиці", - повідомив активіст.

На Рибальському розташований завод "Ленінська кузня", що займає значну частину території півострова, нагадав активіст. 80% акцій заводу належить президенту Петрові Порошенкові, ще 12% - Ігореві Кононенкові.

"Фахівці стверджують, що власники "Ленінської кузні", продавши її після затвердження даного ДПТ, зароблять 1,2 мільярда гривень. Оскільки цінним є не сам завод, а земля. Якщо ж "Ленінська кузня" або інша афільована з власниками компанія стане замовником і розпорядником будівництва, то зароблені бариші збільшать", - написав Тищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали пляжі, на яких небезпечно купатися

Нагадаємо, на Трухановому острові у кафе "Шпаківня" гостей приймають у будиночках на деревах.

Зараз ви читаєте новину «Острів у столиці повністю забудують офісами - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути