понеділок, 27 березня 2017 17:46

Неподалік метро Олімпійська знайшли "озеро"

Неподалік метро Олімпійська знайшли "озеро"
Котлован неподалік від метро Олімпійська. Фото: Сегодня

На вул. Антоновича, неподалік від метро Олімпійська, у Києві на місці будівельного котловану утворилося величезне озеро.

Про це пише "Сегодня".

"Передбачалося будівництво цілого кварталу багатоповерхових будинків різної поверховості, аж до 40 поверхів в західній частині. Коли трамвайне депо прибрали, відразу ж, не зволікаючи, розпочали будівництво. Спершу почали рити котлован. Але з деякої глибини котлован раптом почав наповнюватися водою з такою швидкістю, що стало зрозуміло, що це не порив якийсь труби міських комунікацій. І тільки після цього стали проводити геологічні дослідження на території майбутнього будівництва і на прилеглій місцевості. Визначали рівень грун вих вод. Він виявився дуже близько до поверхні. Зокрема, трохи південніше будівництва, на території Інституту електрозварювання, у дворі корпусу №2 він був на глибині приблизно 40 сантиметрів. Що й не дивно. Мені, киянину, далекому від будівництва, давно було відомо наступне. Там, де сьогодні Планетарій, в княжі часи був палац Рогніди. Чому там? Тому, що він мав хорошу природну оборонну захист: був на пагорбі посеред болота. Болото було утворено і живилося водою Кловського струмка, який протікав приблизно від Арсеналу до вулиці Мечникова, повз Палац спорту. Далі широкій річковій болотистою долиною через площу перед стадіоном, по вулиці Фізкультурній, по території колишнього трамвайного парку і впадав в Либідь", - пише в соцмережі інтернет-користувач "Киянин оболонь".

"Це вийшли грунтові води або забудовник, взявши землю в оренду, вирив штучна водойма", - говорять в комунальному підприємстві "Плесо".

Ця територія вже багато років обнесена високим парканом, але активні будівельні роботи там не проводяться, хоча ділянка дуже велика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Шуфрича й Бродського заберуть землю на острові

У НСК "Олімпійський" виявили борги на 2,5 млрд грн. У головної спортивної арени аудитори арештували майно і банківські рахунки.

Зараз ви читаєте новину «Неподалік метро Олімпійська знайшли "озеро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути