середа, 30 січня 2013 13:55

Нардепи хочуть, аби київська влада пояснила ситуацію із утворенням Громадської ради

Нардепи хочуть, аби київська влада пояснила ситуацію із утворенням Громадської ради
Олександр Бригинець та ще 5 нардепів зустрілися із Поповим. Фото: ukr.lb.ua

Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов пообіцяв обговорити проблему, яка виникла з утворенням Громадської ради при КМДА.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

Сьогодні, 30 січня, до Попова на зустріч прийшли 6 народних депутатів, зокрема Бригинець, Володимир Бондаренко та Андрій Іллєнко.

"Ми обговорювали кілька питань, які так чи інакше пов'язані із громадською радою, - розповів Бригинець. - Ці питання були розділені на дві частини — перспективні і гарячі".

До перспективних, за його словами, входило зокрема питання принципу формування громадської ради, її мета та діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установчі збори Громадської ради при КМДА є нелегітимними - УДАР

"Натомість, гаряча тема, яка була передана як домашнє завдання всім сторонам — це підготуватися до зустрічі в понеділок. Там буде розглядатися два питання. По-перше, наскільки законним було невизнання ради, яку було обрано 28 січня, наскільки законним було обранням ради 29, і чи взагалі якась з них сьогодні є легітимною, чи не є легітимною. Це питання будуть вивчати юристи, як наші представники, так і представники КМДА. Вони спробують відшукати якийсь консенсус. Якщо вони його знайдуть, то принаймні ми матимемо дві точки зору, із поясненням однієї та іншої сторони", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двері в КМДА зачинили перед носом активістів

Він додав: "Також ми підняли питання щодо звіту представників міліції про те, що насправді вчора відбулося у Головпоштамі, як це бачить міліція. Від своїх колег депутатів я знаю про те, що народний депутат Леоненко, інвалід другої групи, вчора попросив слово виступити на громадській раді, але йому було брутально відмовлено і побито. Після цього виникла бійка, все трощилося і ламалося. З боку влади були якісь громадські активісти, які представляють клуби сумо, кікбоксингу, і ми не розуміємо, чи це такі члени громадської ради, яких туди введено, аби бити інших громадських активістів, чи це просто були найманці, яких туди завели з певною метою".

Про це, за словами Бригинця, має відзвітувати міліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного з учасників штурму зборів громадської ради при КМДА відвезли до лікарні

"І вже після того, як буде розглянуто ці два питання, я дуже сподіваюся, що тоді буде можливість перейти і до наступного питання щодо самої громадської ради",- наголосив він.

Нагадаємо, що вчора, 29 січня, під час установчих зборів Громадської ради при КМДА відбулася бійка між "Свободою" і невідомими людьми. Всі громадські організації, які планували взяти участь у роботі Громадської ради при КМДА, написали свої заяви і визначили, що днем установчих зборів буде 28 січня 2013 року. Однак 29 січня було утворено вже зовсім іншу Громадську раду, а частину активістів до засідання не допустили.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи хочуть, аби київська влада пояснила ситуацію із утворенням Громадської ради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути