Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 22:00

Установчі збори Громадської ради при КМДА є нелегітимними - УДАР

Установчі збори Громадської ради при КМДА є нелегітимними - УДАР
За словами "ударівця", справжнє засідання відбулося 28 січня у приміщенні "Укрреставрації". Фото: nru.org.ua

Установче збори Громадської ради при Київській міській державній адміністрації (КМДА), яке пройшло у вівторок у будівлі Головпоштамту, є нелегітимним, заявляють у партії УДАР.

"Усі громадські організації, які планували взяти участь у роботі Громадської ради при КМДА, написали свої заяви і визначили, що вдень установчих зборів буде 28 січня 2013 року. І вчора у приміщенні "Укрреставрації" пройшло таке засідання, де були присутні представники 25 громадських організацій", - цитує прес-служба партії депутата від фракції УДАР у Київраді Івана Крулька.

Він також повідомив, що учасники зборів обрали керівництво Громадської ради та передали відповідні документи, зареєструвавши їх належним чином, главі КМДА Олександру Попову.

"Сьогодні ж група "бойовиків", по-іншому їх назвати не можна, захопила сцену, привела якісь віртуальні громадські об'єднання", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотня громадських активістів штурмом взяла засідання молодіжної ради КМДА

Крулько додав, що у приміщення, де проходило засідання, потрапили представники громадських організацій, які в понеділок провели установчі збори, і між двома "таборами" виник конфлікт. Йому ж, за словами самого депутата, насилу вдалося потрапити на засідання, оскільки охорона не хотіла його пропускати.

"КМДА, створюючи такий громадський орган контролю, як Громадська рада, дискредитувала себе, у першу чергу, спеціально спровокувавши таку ситуацію. І міська влада повинна нести відповідальність за те, що завела туди людей, які дуже далекі від захисту інтересів киян і навіть не уявляють, чим повинні займатися громадські організації", - заявив Крулько.

Нагадаємо, у вівторок у будівлі Головпоштамту на Хрещатику відбулися установчі збори Громадської ради при КМДА, на яких обрали голову, секретаря і 40 членів Ради. У зборах взяли участь 442 делегати. При цьому близько 200 із них, які представляли провладно налаштовані громадські організації, змогли об'єднатися і забезпечити обрання керівництва ради. Це викликало обурення представників опозиційних організацій на чолі з представниками ВО "Свобода", у результаті чого виникла бійка, і для реагування в будівлю прибули представники "Беркуту".

Зараз ви читаєте новину «Установчі збори Громадської ради при КМДА є нелегітимними - УДАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути