вівторок, 11 вересня 2007 07:02

На Солом"янці підпалили два під"їзди

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Площадка, на якій мешкає Тамара Ніколенко, постраждала від диму найбільше
Площадка, на якій мешкає Тамара Ніколенко, постраждала від диму найбільше

Минулого четверга на вул. Кавказькій (Солом"янський р-н) виникли одночасно дві дивні пожежі. Горіли під"їзди житлових будинків NN11 і 13.

У під"їзді будинку N11 і дотепер смердить димом. Вогонь спалахнув біля сміттєпроводу на сьомому поверсі. Через це стіни, стеля і перила шостого, сьомого і восьмого поверхів у сажі.

67-річна киянка розповідає "ГПУ", що мешканці, міліціонери й рятувальники потім знайшли клаптики паперу. Вони були акуратно розкладені над дверима всіх квартир — із першого по дев"ятий поверх. Судячи з усього, це офісний папір для лазерного принтера. Бо з одного боку аркушів зберігся надрукований текст. З іншого боку невідомий написав від руки чіткими друкованими літерами дивні тексти. "А на ужин — БЛОК КУЧа гоМнА. Овсянка, сэр" — написано на одній записці. На іншому клаптику текст трохи інший, але також про політичний блок "КУЧМА". "З таким кулаком, как у Александра Волкова, нужно горобцам дули давать" — написано на клаптику.

— Я кинулася в під"їзд, лише почула про пожежу. Усюди був їдкий дим, аж закашлялася. Ліфт працював, але кабіна була повна диму. Тому не ризикнула підніматися. Коли пожежники спустилися, їхній керівник повідомив: горіло сміття. Каже, що підпал дивний, схожий на попередження. Показав нам ті папірці з написами, — розповідає "ГПУ" 67-річна киянка, мешканка будинку N11.

Не встигли пожежні машини від"їхати від одного будинку, як до рятувальників підбігла жінка з сусіднього дому й повідомила, що в будинку N13 теж горить сміття. Рятувальники загасили там вогонь набагато швидше.

Тамара Ніколенко, мешканка 28-ї квартири у будинку N11, викинула папірці з написами. Вона знайшла їх над дверима і біля кнопки дзвінка. Пригадує, що папірці з"явилися в той час, що й пожежа.

Дівчина з 26-ї квартири, розповідає, що записки висіли над усіма дверима в під"їзді.

— Може, підпалили наркомани чи підлітки. Наркомани живуть у нас на третьому поверсі, — припускає.

Будинки NN11 і 13 розташовані в людному місці. Навпроти — 115-а школа, неподалік ведеться будівництво. Пункт дільничного міліціонера — за двісті метрів.

— Доволі неспокійний тут район. Пару місяців тому дерево горіло, сміття диміло біля школи. Але я вважаю, до цієї пожежі підлітки чи бомжі непричетні. Що підозріло — записки з"явилися лише в тих під"їздах, де почало горіти. Це якийсь жах. Не піду я ні на які вибори. Нехай вони горять синім вогнем, — розповідає місцева мешканка, яка боїться себе назвати.

На Солом"янці тим часом пішли чутки, що подібні пожежі "із політичними записками" були зафіксовані ще в кількох житлових будинках на вул. Урицького.

У міському управлінні СБУ про це не чули. Якоїсь перевірки спецслужба ще не проводить.

Днями в місті повісили біґборди з рекламою політичного блоку Олександра Волкова "КУЧМА". На плакатах зображений сам Волков зі стиснутим кулаком. Напис на ньому такий: "Досить дурити народ. Олександр Волков. Блок КУЧМА попереджає".

Кримінальної справи поки не порушували

У Солом"янському райвідділі "ГПУ" розповіли, що кримінальної справи поки не заводили.
— Аби переконатися, що це був дійсно підпал, підрозділи міністерства з питань надзвичайних ситуацій повинні провести експертизу. На це потрібен час, інколи навіть місяць. І лише після проведення експертизи можна вирішувати, чи порушити за цим фактом кримінальну справу, — каже "ГПУ" Ірина Біба, 34 роки, прес-офіцер Солом"янського райвідділу міліції.

Зараз ви читаєте новину «На Солом"янці підпалили два під"їзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути