середа, 07 червня 2017 10:26

На скільки зросте оренда квартир у Києві

Ціни на оренду квартир у столиці до кінця літа можуть зрости на 20%. Головна причина - сезонний попит на нерухомість. Ближче до серпня тисячі студентів шукають зйомне житло, зазначають експерти.

"Ціни на оренду квартир можуть зрости на 20 відсотків. Помешкання, яке коштує 4500 гривень, в серпні-вересні може здорожчати до 5000. Бо охочих зняти житло стає все більше, а кількість квартир не змінюється. Та й не всі власники погоджуються брати студентів. Хіба в "убиту" квартиру", - розповідає ріелтор Максим Бабуряк.

Зараз ціни на оренду 1-кімнатної квартири починаються від 4500 грн. Квартирант оплачує комунальні послуги. За 5000-6000 грн можна зняти неподалік від метро, з ремонтом, технікою і меблями. Ближче до центру - помешкання коштуватиме 6500-7500 грн. Такі варіанти, зазначає рієлтор, вважають "бюджетними".

Які є "бюджетні" варіанти

"Бюджетні" варіанти квартир - житло без ремонту, необхідної техніки й у віддалених від центру районах.

На сайті нерухомості пропонують 2-кімнатну квартиру на вул. Донецькій біля Севастопольської площі за 3000 грн. Квартира без пральної машинки і ремонту.

Автор: olx.ua
  "Бюджетні" варіанти квартир - житло без ремонту, необхідної техніки й у віддалених від центру районах міста.
"Бюджетні" варіанти квартир - житло без ремонту, необхідної техніки й у віддалених від центру районах міста.

"Ремонт потрібно робити обов'язково (за рахунок орендаря. - Gazeta.ua). За орендну суму ремонт робити не можна", - йдеться в оголошенні.

"Якщо все-таки вирішили жити в квартирі без ремонту, потрібно правильно укласти договір. Нотаріально його завірити. Багато орендодавців на таке не йдуть, тому що треба платити прибутковий податок. Та якщо ви вже робите ремонт у чужій квартирі, потрібні гарантії, що проживете в ній хоча б рік. І що вас за два місяці звідти не "попросять", аби здати її іншим мешканцям, за більшу суму", - зазначає рієлтор.

1-кімнатна квартира з "бабусиним ремонтом" біля станції метро Святошин коштує 3500 грн на місяць.

"Здам чудову квартиру на вулиці Сосніних, станція метро Святошин. Є всі необхідні меблі, пралка. Балкон засклений. Стан житловий. Здаю для пари без дітей", - йдеться в оголошенні.

Автор: olx.ua
  Однокімнатна квартира з "бабусиним ремонтом" коштує 3,5 тис. грн
Однокімнатна квартира з "бабусиним ремонтом" коштує 3,5 тис. грн

"Про комфорт тут не йдеться. У мене були випадки, коли просили знайти мешканців у квартиру померлої бабусі. Шафи були набиті старим одягом, а викидати і вивозити речі власники відмовлялися", - сказав експерт.

Автор: olx.ua
  Здається однокімнатна квартира без оздоблювальних робіт і розведення електрики
Здається однокімнатна квартира без оздоблювальних робіт і розведення електрики

Квартира без ремонту в новобудові - ще один недорогий варіант. На вул. Регенераторній здають 1-кімнатку без оздоблювальних робіт і розведення електрики. Квартирантам доведеться шпаклювати стіни, клеїти шпалери і ставити сантехніку.

Перед новим квартирантом переклеююють шпалери?

Автор: olx.ua
  Квартира за 6 тис. грн
Квартира за 6 тис. грн

За кордоном існує неписане правило для власників житла - перед новим квартирантом шпалери потрібно переклеювати. Та у столиці цим правилом нехтує переважна більшість орендодавців. У стандартний "пакет" входить пральна машинка, холодильник, спальне місце, косметичний ремонт.

"Я недавно спілкувався з колегами зі США. Там ріелтор має отримати ліцензію, без якої здати або продати житло не можна. Але там і культура інша. Килимове покриття у квартирі обов'язково змінюють перед наступним мешканцем, стіни перефарбовують. А в нас навіть генеральне прибирання перед наступним заїздом не роблять", - розповів Максим Бабуряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житло без посередників і паспорт без черг - підбірка зручних онлайн-сервісів у Києві

Рієлтори розповіли, де в Україні можна купити найдешевшу 2-кімнатну квартиру. В результаті опитування з'ясували, що придбати недорогу 2-кімнатну квартиру в будинках старого житлового фонду можна на околиці міста.

Зараз ви читаєте новину «На скільки зросте оренда квартир у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути