субота, 13 травня 2017 20:11

Житло без посередників і паспорт без черг - підбірка зручних онлайн-сервісів у Києві

Gazeta.ua зібрала корисні онлайн-сервіси, додатки, карти, які зроблять життя в Києві простіше.

Отримати закордонний паспорт без черги

Після новини про отримання безвіза з ЄС за біометричними паспортами вишикувалися великі черги. Подати заявку на отримання паспорта через інтернет майже нереально - вільних місць немає.

Київський розробник Антон Бібля створив Telegram-бота @igov_bot, який перевіряє наявність вільних місць в онлайн-чергах кожні три хвилини. Поки він працює в восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль та Хмельницький. Знайшовши вільне місце, він відразу надішле вам повідомлення.

Автор: bzh.life
  Telegram-бота
Telegram-бота

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За оформлення паспорта поза чергою посередники просять 100 гривень

Орендувати житло без посередників

Якщо ви бажаєте знайти квартиру без ріелтора - скачайте додаток The Locals для Android або iPhone. Там можна знайти квартиру без комісії й посередників. База щодня поповнюється новими оголошеннями. Є карта пропозицій, зручні фільтри для пошуку.

Сервісом можна користуватися безкоштовно, а можна - заплатити. Тоді всі свіжі оголошення ви зможете бачити першими, для інших користувачів вони стануть доступні лише через день. Вартість: 190 грн. за 7 днів, 290 грн - за 14 і 490 грн - за місяць.

3. Дізнатися рівень злочинності в будинку

Є проект, який аналізує умови життя в малих і великих містах по всій Україні - CityScale. Там можна дізнатися, скільки крадіжок, бійок сталося у вашому домі, вулиці або мікрорайоні. Чи є поруч серйозні джерела забруднення повітря і води. Де знаходяться найближчі школи, дитячі садки та лікарні. Які середні ціни оренди і покупки житла поруч.

 

Оплатити комунальні через Фейсбук

У березні з'явився чат-бот, який дозволяє киянам оплачувати комуналку прямо через Facebook Messenger. Потрібно знайти в месенджері контакт "ГІОЦ" і відправити йому повідомлення зі словами "КП ГІОЦ КМДА". Бот просить ввести ID або авторизуватися через QR-код, які вказані на квитанції. Далі він підтягує рахунки по кожній послузі: газ, опалення, електроенергія, водопостачання. Їх можна оплатити - по одному або всі разом.

Повідомити міській адміністрації про проблему

1551 - це контакт-центр міської адміністрації Києва, куди можна поскаржитися на столичні проблеми. Описуєте проблему, фотографуєте і завантажуєте на сайт. Кожне звернення повинні перевірити, вжити заходів і повідомити про результат заявнику. Всі скарги, а їх вже більше 400 тис., зібрані на інтерактивній карті. Їх можна фільтрувати по темі, району, статусу, а також відстежувати, як просувається розгляд ваших заявок.

Доступні додаток для Android, iPhone і Windows.

Знайти втрачене

LuckFind - це онлайн-бюро знахідок. Загублене повертають безкоштовно, і за винагороду. Досить зв'язатися з тим, хто щось знайшов, і довести, що річ ваша.

 

Здати екологічно небезпечне сміття

На карту наносять пункти прийому батарейок, шин, ртутних ламп, пластика, автомобільних акумуляторів та інших особливо небезпечних для природи речей, які викинули в найближчий смітник. Також там є пункти прийому звичайного скла, макулатури і одягу в Києві та ще 120 інших містах.

Потрапити в громадський туалет

Додаток для Android i iPhone Flush показує громадські туалети на карті міста і пояснює, як швидко туди дістатися. Сервіс стане у нагоді не тільки в Києві, адже містить базу даних з 100 тисяч вбиралень по всьому світу.

Також існує карта туалетів Києва та аналогічний додаток для iPhone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розумний" туалет не приймає паперові гроші

Знайти банкомат потрібного банку

На сайті "БанкоМап" є карта всіх банкоматів України - в базі понад 17 тисяч банкоматів і 11 тисяч відділень 154 банків. Доступно додаток для iPhone.

Оплатити парковку через смартфон

Додаток містить базу близько 220 паркувальних майданчиків. Можна оплатити паркування прямо з телефону. Додаток безкоштовний і доступний для iPhone і для Android.

Відстежувати громадський транспорт

Сервіс EasyWay підкаже, як дістатися з точки А в точку Б. Задаєте маршрут і отримуєте варіанти поїздки: з пересадкою або без, номери потрібних маршруток / автобусів / трамваїв, адреси зупинок, розклад. А ще можна відстежувати громадський транспорт по GPS, тобто бачити, скільки автобусів їздить на вашому маршруту і де саме вони зараз знаходяться. Додаток доступний і для iPhone, і для Android.

Автор: www.cityscale.com.ua
  CityScale
CityScale

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди піти в Києві на вихідних

Нова система від Google дозволяє перекладати українською речення, а не окремі слова.

Зараз ви читаєте новину «Житло без посередників і паспорт без черг - підбірка зручних онлайн-сервісів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути