четвер, 27 грудня 2007 07:06

На Контрактовій стріляли в міліціонера

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Прохід між двома кіосками на площі Контрактовій, де упав поранений пострілом міліціонер. Біля стіни — залиті кров’ю картонні листи, на які перехожі переклали правоохоронця
Прохід між двома кіосками на площі Контрактовій, де упав поранений пострілом міліціонер. Біля стіни — залиті кров’ю картонні листи, на які перехожі переклали правоохоронця

Позавчора о 16.00 кілька десятків киян стали свідками стрілянини на Контрактовій площі.

Двоє чоловіків стріляли в інспекторів роти патрульної служби Подільського району. Руслан Возний, 25 років та Іван Мороз, 22 роки, патрулювали на площі неподалік пам"ятника Григорію Сковороді. Там помітили двох підозрілих, схожих на грабіжників банків. Міліціонери підійшли, аби перевірити документи. Ті почали втікати. Коли правоохоронці побігли навздогін, зловмисник тричі вистрелив зі зброї, схожої на автомат. Потім невідомі сіли в сіре таксі "ланос" і втекли.

— Поранений міліціонер упав. Він кричав від поранень, стікав кров"ю. Ми викликали "швидку". Кияни кинулися допомагати йому. Хтось підстелив картон, інший приніс нашатир. "Швидка" приїхала через 20 хвилин. Лікарі вкололи міліціонерові знеболююче і відвезли в лікарню, — каже "ГПУ" Богдан Комищук, 47 років, свідок пригоди.

— Три кулі потрапили інспектору в ногу: дві пройшли навиліт, одна застряла. Під час стрілянини було також поранено в ногу 15-річного хлопця, — каже "ГПУ" Олександр Радкевич, 31 рік, помічник начальника Подільської міліції.

У місті оголосили операцію "Перехват", міліціонери зупиняли сірі "ланоси". Таксі, на якому втекли зловмисники, бійці спецпідрозділу "Беркут" блокували на мосту Патона. Затримали одного зі злочинців, зброї в нього не виявили. Правоохоронці вважають, що він устиг викинути її в Дніпро. Особу другого злочинця встановлено, нині його розшукують. Про бандитів відомо, що обом по 25 років, вони із Черкас. Затриманий пояснив слідчим мету приїзду до Києва так: "Приїхали з товаришем подивитися місто". Проти них порушено кримінальну справу за опір представникові влади, насильство щодо працівника правоохоронного органу, тяжке тілесне ушкодження. Також міліціонери перевіряють, чи причетні зловмисники до пограбувань київських банків, — розповів "ГПУ" Вадим Руденко, 32 роки, заступник прокурора Подільського району.

Поранений інспектор Руслан Возний перебуває у реанімаційному відділенні лікарні швидкої допомоги. Чоловік втратив багато крові. Учора 16 інспекторів Подільського райвідділу поїхали в заклад, аби здати кров пораненому колезі.

Зараз ви читаєте новину «На Контрактовій стріляли в міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути