Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 18:22

Молодята стояли в черзі за бронею з п"ятої ранку

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Наречені Катерина Костенко і Олександр Кудря поблизу станції метро Харківська. Катерина приїхала на Харківський масив із Голосієва, аби зробити манікюр і наростити нігті
Наречені Катерина Костенко і Олександр Кудря поблизу станції метро Харківська. Катерина приїхала на Харківський масив із Голосієва, аби зробити манікюр і наростити нігті

Дата з трьома вісімками 8 серпня 2008-го, або ж 08.08.08, викликала в столиці щось подібне до весільного буму. Схоже відбувалося торік, коли в липні у даті співпали три сімки. 7 липня 2007-го в місті зареєстрували 500 шлюбів. Кажуть, цьогоріч на 8 серпня більше пар подало заяв.

За три дні до весілля кореспондент "ГПУ" зустрілася із нареченими 19-річною Катериною Костенко й Олександром Кудрею, 26 років. Вони розписуватимуться сьогодні об 11.10 у Центральному РАЦСі на просп. Перемоги, 11. Молодята зустрічалися сім років. Батьки спершу протестували їхньому знайомству через різницю у віці. Мешкають в одному будинку в Голосіївському районі. Олександр працює в банку. Катерина навчається на третьому курсі університету туризму, економіки й права. Зустрічаємося увечері на літньому майданчику "МакДональдза" поблизу станції метро Харківська.

— Тільки з салону. Наростила нігті, робила манікюр. Гарно й недорого — триста гривень. Усюди дорожче, — демонструє нігті Катя.

Пара вирішила одружуватися 8 серпня 2008-го два роки тому. Аби розписатися цього дня, бронювали дату в Центральному РАЦСі за півроку.

— Послуга бронювання коштує 27 гривень. Тато Сашка привіз нас машиною на проспект Перемоги 8 лютого о п"ятій ранку. Було холодно, — каже наречена. — Думали, будемо першими. Але біля входу чекали дві пари. Одні прийшли опівночі, інші о другій ночі. Трусилися від холоду усі четверо. До дев"ятої ранку, коли відкривалася установа, під дверима стояли з півсотні пар.

Катерина згадує, якийсь чоловік пропонував помінятись місцями за гроші парі, що стояла в першій десятці.

— Такий кіпєш піднявся. Люди кричали, що поміняються тільки в обмін на житло в центрі міста, — сміється.

Олександр і Катерина мали можливість обрати час шлюбу. 8 червня, за два місяці до церемонії, підтвердили дату й час, аби не зняли броню.

Олександр запропонував Катерині одружитись два роки тому. Вирішили зачекати, дівчині було тоді 17 років.

— Спочатку 8.08 2008-го не було для нас магічним числом. Хотіли одружитися в серпні, як і батьки. Дата була для нас прикольною. А потім помітили, що усі для нас важливі події пов"язані із вісімкою, — продовжує Катерина. — Мої батьки одружилися 6.08.1988-го. Із Сашком познайомилися 18 серпня. Дату бронювали 8 лютого. На весілля в кафе замовили 88 стільців. Мабуть, це все-таки доля.

За організацію весілля взялися в лютому. Виявилося, що півроку на підготовку в столиці — мало. Хотіли замовити ресторан готелю "Славутич", чули, що там відносно недорого. У закладі відповіли, що ця дата заброньована. Проблеми виникли із замовленням транспорту. До того ж послуги весільних фірм на 8 серпня подорожчали в 1,5 разу порівняно з весіллями, запланованими на інші дні.

Зі знайомим тамадою наречені домовлялися за півроку. Він попросив $600. Два тижні тому тамаді запропонували вести весілля 8 серпня за $2 тис. Він відмовився.

Загалом на весілля молодята запросили 87 гостей. Кажуть, що витратили на організацію більше $25 тис.

— Найбільша проблема була знайти кафе, — додає Олександр. — Виявилося, у столиці їх не вистачає. За півроку майже усі були зайняті. Якби весілля ми робили не 8 серпня, а іншого дня, то, напевне, воно обійшлося б на 20–25 відсотків дешевше.

Батьки переконували перенести дату одруження. Але наречені не погодилися. Згадували, як багато зусиль доклали, аби зробити весілля саме того дня. Усім киянам, які захочуть одружуватися 9 вересня 2009-го, Олександр і Катерина радять починати організовувати весілля раніше ніж за півроку. Хоча б місяців за вісім.

Батьки подарують нареченим весільну подорож. Куди саме, молоді поки що не знають. Їх лише попередили, що виліт із Києва — у суботу ввечері.

Центральний РАЦС розписуватиме пару за 10 хвилин

У Деснянському РАЦСі 8 серпня зареєструють 25 шлюбів. Звичайного дня там реєструють 5–6 шлюбів.
— 25 шлюбів для нас — це багато. Старатимемося не вибитися із графіка, — каже "ГПУ" працівниця РАЦСу.
У Лівобережному РАЦСі на цей день подали 47 заяв. Найменше в Дарницькому — 13.
— 8 серпня ми розпишемо 75 пар. Маємо по 10 хвилин на кожну,— каже "ГПУ" начальник Центрального РАЦСу Наталія Набережна, 50 років. — Молодята вірять, що вісімка означає безкінечність, що цей день принесе їм щастя й удачу. Такий бум спостерігається із 2005-го. 2006 рік молодята обійшли увагою.

Зараз ви читаєте новину «Молодята стояли в черзі за бронею з п"ятої ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути