понеділок, 18 жовтня 2010 17:31

Міліція звільнила рабів у центрі столиці

Міліція звільнила рабів у центрі столиці
Під час відпрацювання закладів громадського харчування працівники ветеринарної міліції виявили незвичайний осередок кустарного виробництва. Цех містився в підвалі на одному з житлових масивів столиці. Цікаво, що перший поверх цієї будівлі займає супермаркет.

Про це повідомив ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Головною спеціалізацією підпілля було фасування борошна. Хоча власник не гребував і виробництвом інших продовольчих та непродовольчих товарів. Поруч з розфасовкою борошна жваво виробляли промисловий клей, а також збирали дитячі візки та санчата. Про дотримання елементарних правил гігієни тут не могло бути й мови.

Та вразило правоохоронців те, що у центрі столиці, в непримітному підвалі, працювали справжні раби.

Підприємець, виходець з Кавказького регіону, орендує це приміщення понад 4 роки та постійно використовує тут працю кількох волоцюг. Кавказець у прямому сенсі слова поневолив бідолах. Раби не виходили з приміщення роками. Їх годували кашею та кормом для тварин. Перевіркою також встановлено, що бідолахи хворіли на туберкульоз, сухоти, сальмонельоз та ще кілька дуже небезпечних інфекційних хвороб.

Хворі, брудні та напівголодні люди майже цілодобово працювали на приїжджого роботодавця. Борошно фасували у мішки голіруч, просто на підлозі. Ці робітники реально могли стати причиною масових захворювань потенційних покупців. Адже виявлені в них інфекції можуть передаватися при будь-яких контактах зі шкірою хворої людини.

У цьому ж підвалі, поруч з так званими виробничими кімнатами, було обладнано і спальні місця робітників. Засалені канапи, таргани та пацюки на підлозі, плісняві стіни та їдкий неприємний запах, брудний одяг та залишки розкиданої їжі – у таких жахливих умовах доводилось існувати волоцюгам.

А щоб раби не втекли, власник зачинив всі входи до приміщення міцними навісами. Підприємець навіть не пускав до підвалу працівників ЖЕУ, аби ті зняли показники з лічильників. До речі, цей економ кілька років поспіль не сплачував орендну плату. За свідченнями місцевих мешканців і самих працюючих, власник кілька разів проводив ротацію робочої сили. Мешканка сусіднього будинку розповіла правоохоронцям, що колись бачила, як пізно ввечері до підвалу разом з орендатором зайшло кілька підозрілих осіб. Можливо, це пов'язано з тим, що довго такого способу життя деякі робітники не витримували, тож з часом, аби продуктивність праці не падала, їх доводилося замінювати.

Наразі всі фасувальники пройшли медичний огляд, їх доставлено до районного управління міліції для встановлення особистих даних.

Коли поневолених вивели з підвалу на повітря, дорослі чоловіки плакали. Адже вони, як ніхто, добре розуміють, чим могло закінчитися їх життя, якщо б не своєчасне втручання співробітників відділу ветеринарної міліції.

Наразі діяльність цеху припинено. Всю продукцію вилучено та направлено на утилізацію. Правоохоронці розшукують спритного підприємця та продовжують перевірку всіх обставин функціонування підпільного виробництва, аби притягнути винних до відповідальності.

Kievpress.net

Зараз ви читаєте новину «Міліція звільнила рабів у центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути