середа, 23 червня 2010 09:02

У Києві вирішили навчити бомжів робити свічки

У Києві вирішили навчити бомжів робити свічки

До 2012 року столичний центр зайнятості вирішив працевлаштувати всіх безхатьків, яких у Києві близько 12 тисяч. Бездомні робитимуть свічки для дорогих ресторанів і прибиратимуть вулиці, повідомляє "Сегодня".

"Вирішено, що наші колеги з Австрії фінансуватимуть будівництво так званого "воркшопа", тобто майстерні, де ми навчатимемо бездомних робити своїми руками свічки, а потім їх продавати", - розповів куратор проекту Віктор Галкін.

Зведуть будівлю свічкової майстерні на вулиці Суздальській, навпроти єдиної в столиці нічліжки для бомжів.

"Спочатку бездомні не отримуватимуть зарплату за роботу, це будуть навчальні курси, на яких людям прищеплять дисципліну: навчать приходити вчасно на роботу, не пропускати її. Але як тільки свічки почнуть продаватися, кожному працівникові почнуть платити", - розповів Галкін.

За його словами, одна з мереж ресторанів уже попередньо погодилася купувати свічки, зроблені бездомними. На рахунок антисанітарії та можливих хвороб у безхатьків Галкін радить не турбуватися: "Їсти свічки не треба, тому тут зовсім інші вимоги. Ми стежитимемо, щоб бездомні були чистими".

Крім того, бомжі працюватимуть у ЖЕКах (в основному, двірниками), заправниками, а також вантажниками в магазинах. Шукати "претендентів" будуть у місцях їх масового скупчення і проводити "виховні" бесіди.

Як пише видання, якась подоба біржі праці для бездомних при центрі зайнятості вже є, але великих успіхів поки немає. В. о. начальника відділу Сергій Кучер каже, що бездомні спочатку просять знайти їм роботу, а потім пропадають. Більшість же трудитися не хочуть. "Та навіщо мені робота? Я швидше знайду гроші на вулиці", - буркнув журналістам бездомний на Майдані.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вирішили навчити бомжів робити свічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути