четвер, 08 квітня 2010 06:34

Безпритульних годують кашею із сосисками

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Працівники ”Соціального патруля” годують безпритульну на вулиці Кибальчича у Києві
Працівники ”Соціального патруля” годують безпритульну на вулиці Кибальчича у Києві

До двоповерхової будівлі N13а на вул. Кибальчича в Києві у середу зранку під"їжджає зелена машина із надписом "Соціальний патруль". Звідти виходять двоє чоловіків і жінка. Виносять стіл, на нього ставлять термоси з їжею.

— Підходьте обідати, — звертається до безхатьків жінка в синьому фартуху. Бомжі часто збираються в цьому місці, бо неподалік — пункт прийому склотари.

У чергу стають із десяток людей. У пластикові тарілки їм накидають перлової каші, кладуть сосиску та шматок хліба, наливають гарячого чаю. Їдять тут-таки — хтось стоячи, решта сидячи на асфальті та огорожі.

— Дуже смачно, тільки сосиски якісь сірі, — каже безпритульна 50-річна Надія Іванівна. — Добре, що нас годують. Паспорт маю, тільки прописки нема. Через це не можу влаштуватися на роботу. Чоловік теж був бомжем. Зима цього року була сувора, то він на вулиці замерз. Донька лежить у лікарні в Глевасі (селище під Києвом, де розташований диспансер для психічно хворих. — "ГПУ"). Хворіє на шизофренію.

— Каша вкусная, — задоволено каже чисто одягнений пенсіонер. Видно, що не бомж. Попити безкоштовного чаю підходить іще продавщиця із сусіднього ринку.

"Соціальний патруль" — проект християнського благодійного центру  "Стефанія", що на вул. Регенераторній, 4.

— Там є столова, де їх годуємо. Але не всі можуть до нас добиратися. Тому вирішили до них їздити, — розповідає 30-річний Артем Макеєв, президент фонду "Соціальне партнерство". — Три тижні ми їздили по Лівому березі Києва. За день годуємо від 160 до 200 чоловік. Відсьогодні будемо їх годувати щодня. Ще допоможемо всім охочим помитися, привести себе до ладу, отримати паспорти та влаштуватися на роботу. Зараз їздить троє людей. Двоє — колишні безпритульні. Ми їх узяли до себе на роботу.

Зі слів Макеєва, в Києві 12 тис. безхатьків.

"Соціальний патруль" курсуватиме щодня з 10.00 до 14.00 від вул. Кибальчича повз ринок Юність до Дарницького залізничного вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних годують кашею із сосисками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути