Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2023 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Кличко та Попко отримали догану: голів Деснянської та Святошинської РДА звільнили

Кличко та Попко отримали догану: голів Деснянської та Святошинської РДА звільнили
Мер Києва Віталій Кличко отримав догану за неналежний стан укриттів. Фото: сторінка Facebook Віталія Кличка

Голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка та начальника військової адміністрації столиці Сергія Попка буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності після скандалу з незадовільним станом укриттів у Києві.

Також Кабмін ухвалив рішення звільнити голів столичних Деснянської та Святошинської адміністрацій Дмитра Ратнікова та Сергія Павловського та голову Білоцерківської райадміністрацій. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові рішення будуть. Президент заінтригував змінами у великих містах

Кабінет міністрів вирішив оголосити догану Кличку та Попку, а також головам Голосіївського, Оболонського, Печерського та Солом'янського районів.

Також до дисциплінарної відповідальності буде притягнуто перших заступників голів Дарницького та Шевченківського районів.

Крім цього, уряд підтримав проєкти розпоряджень президента Володимира Зеленського щодо звільнення голови Деснянської районної державної адміністрації Дмитра Ратнікова та голови Святошинської РДА Сергія Павловського.

Від тимчасового виконання обов'язків голів Дніпровської та Подільської РДА звільнено Павла Бабія та Сергія Коваленка відповідно.

Київ готується придбати і встановити 200-250 модульних бетонних укриттів. На це місто виділить 300 млн грн. Президент Володимир Зеленський повідомив, що готують проєкти рішень як щодо забезпечення належного рівня захисту в українських містах, так і щодо відповідальних за це.

Так влада реагує на трагедію, яка сталася 1 червня. Тоді у Києві троє людей загинули від уламків на вулиці біля укриття, яке виявилось зачиненим. Серед них – дитина. Місцеві жителі розповіли, що вже не вперше не змогли потрапити до сховища в поліклініці.

Після трагедії влада та правоохоронці почали перевірку укриттів. В Україні вже обстежили 62 912 з них. 9,3% виявилися зачиненими, ще 23,6% – непридатні для використання. У Києві з 4 655 обстежених укриттів зачиненими виявилися 0,6 %, непридатними до використання – 34,6 %. Якими мають бути сховища та який їх стан в Україні – в матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Кличко та Попко отримали догану: голів Деснянської та Святошинської РДА звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути