вівторок, 20 січня 2009 16:54

Київським вчителям на 50 % зменшили зарплату

З 1 січня в Києві призупинено виплату муніципальних надбавок працівникам сфери освіти. Зокрема, 20% надбавки для вчителів та всіх працівників галузі освіти і 50% - для адміністрації навчальних закладів. Про це в ефірі ТРК "Київ" заявила начальник Головного управління освіти та науки КМДА Лілія Гриневич.

"З 1 січня ми зараз при нарахуванні заробітної плати змушені керуватися постановою Кабінету Міністрів N1036. Це означає, що ми до затвердження міського бюджету, до затвердження фонду заробітної плати на наступний рік не маємо права планувати і виплачувати жодні мотиваційні надбавки, а тільки посадовий оклад", - сказала Гриневич.

Вона звернула увагу на те, що питання дуже серйозне, оскільки адміністрації шкіл, керівники шкіл та дошкільних навчальних закладів мали 50% надбавку, а це одна третина зарплати.

"Для нас дуже важливо, щоб до бюджету Києва ми могли всі ці надбавки включити, бо якщо вони будуть всі включені і Київрада проголосує з цими надбавками бюджет, то це означає, що навіть зарплата за січень, яка буде отримана без надбавок, потім, у лютому, буде компенсована і в лютому будуть надбавки за січень", - наголосила начальник управління освіти.

Щодо сьогоднішнього стану виплати зарплати освітянам Гриневич розповіла, що наразі не вся заборгованість за грудень погашена. За її інформацією, ситуація була складною у двох районах - Деснянському та Солом"янському.

"До свят не всі педагоги отримали повністю зарплату за грудень. В деяких районах пішли шляхом того, що їм дали посилений аванс, але всю зарплату вони не отримали - це, зокрема, Деснянський район. Там повинна бути виплачена заробітна плата 16 січня працівникам галузі, які працюють у дошкільних установах, а після цього наступний транш - усім працівникам загальноосвітніх шкіл. Так само у Солом"янському районі була затримка з виплатою заробітної плати, але до 19 січня вона мала бути вся виплачена", - сказала вона, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Київським вчителям на 50 % зменшили зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути