четвер, 29 листопада 2012 15:39

Київрада не прийняла мораторій на виконання закону про регіональні мови

Київрада не прийняла мораторій на виконання закону про регіональні мови
Фото: volynpost.com

Київрада відмовилась приймати мораторій на розгляд питань, пов'язаних із запровадженням регіональних мов. За це питання проголосувало лише 37 депутатів із БЮТу та фракції "УДАР" Віталія Кличка.

Питання ініціювала "бютівка" Тетяна Меліхова.

"Київ, як столиця України, має зробити цей патріотичний крок на захист нашої єдиної державної мови. Показати приклад і дати відсіч тому, щоб знищувалася і нівелювалася наша державна мова. Це питання має об'єднати нас і киян. А ті депутати, які пізніше зайдуть сюди, не піднімуть руку за впровадження в столиці України регіональної мови", - закликала з трибуни Тетяна Меліхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України

"Бютівка" нагадала, що народилася в Луцьку, а її батьки проживали на території Росії. Тому сім'я розмовляла й розмовляє російською мовою. Навчалась Тетяна Меліхова в школі з російською мовою навчання. З її слів, цивілізована людина повинна знати багато мов. Тому вона самостійно вивчила українську, і попросила своїх колег закріпити її права в Києві.

У відповідь Меліховій регіонал Володимир Філіпов зауважив, що в Києві російська мова зараз не потрібна, але закон підтримати відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція йде до Литвина вимагати зняття з розгляду закону про мови

"Я не чув масових заяв від киян про впровадження російської мови. Ви вже вкотре піднімаєте це питання. Якщо ми його підтримаємо, то таким чином задекларуємо, що відмовляємося виконувати закон, який прийняла Верховна Рада. Жодної загрози для української мови немає, тому проект рішення — недоречний", - сказав Філіпов.

На цю репліку Тетяна Меліхова відповіла, що хоч зараз це питання не ставиться, але щойно така команда прозвучить із Банкової то Партія Регіонів за нього проголосує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втілення нового закону про мови коштуватиме сотні мільйонів гривень

Після того, як мовне питання не набрало потрібну кількість голосів, Тетяна Меліхова порадила депутатській більшості подумати, з чим вони підуть на вибори депутатів Київради наступною весною.

 

Зараз ви читаєте новину «Київрада не прийняла мораторій на виконання закону про регіональні мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути