четвер, 23 серпня 2012 08:30

Доній розповів, як боротися з "метастазами" закону про мову

Доній розповів, як боротися з "метастазами" закону про мову
Олесь Доній із соратниками готує "протест знизу". Фото: /www.tvi.ua

Народний депутат Олесь Доній розповів в ефірі 5 каналу про те, чим займається Комітет із захисту української мови, який він очолює.

"Парадоксальна ситуація, коли в країні потрібно захищати її національну мову. Це абсурд. Але до влади прийшли російські націоналісти. Вони зневажають українську культуру, мову. Вони поставили за мету перетворити Україну на другу російську державу. І вони це роблять дуже систематично", - підкреслив він.

Щоб змінити це, потрібно, перш за все, змінити владу,переконаний нардеп.

"Проштовхнувши незаконно в антиконституційний  спосіб закон Ківалова-Колесніченка, вони його реалізують. Ми бачимо, як воно поступово відбувається. Це як метастази, ракові пухлини. Протистояти цьому можна кількома засобами. Оптимально – скинути цю владу, привести патріотичні сили і почати відроджувати українську мову та культуру . І це необхідно робити", - наголосив він.

Доній додав: "Але це відбувається лише під час виборчих перегонів. Зрозуміло, що нормальна патріотична людина не повинна жити від виборів до виборів. Вона повинна захищати своє єство, свою культуру кожен день. І саме тому створився такий комітет із захисту української мови".

За словами політика, до комітету долучилося вже багато відомих людей – музикантів, письменників, громадських діячів, науковців.

"Ці люди погодилися їздити по всій країні і проводити відкриті лекції, акції, звертатися до сердець українців. Апробація цього вже відбулась під час акції під Українським домом. Це невеличка складова, але дуже необхідна. Так само – безкоштовні курси української мови. Це все, що ми започаткували і зініціювали. На жаль, українська інтелігенція це все робила ще наприкінці 19 на початку 20 ст. і воно досі актуальне. Якщо держава зневажає, все це нищить, то мусить бути протест знизу", - підкреслив Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній розповів, як боротися з "метастазами" закону про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути