понеділок, 30 липня 2012 14:05

Під Верховною Радою продовжуються протести проти закону про мови
14

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Біля Верховної Ради проходить акція протесту проти ухвалення закону про мовну політику. У ній беруть участь близько 100 осіб. Мітингувальники тримають плакати з написами "Законопроект 9073 = 17 млрд грн!", "Закон про мови – кінець євроінтеграціі!", "Справжнє мовне питання: де дешевий газ?". Про це повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не захотіла скасовувати голосування за "мовний" закон

Протестувальники скандують "Ні розколу України!", "Владу – геть!", "Нас багато, нас не подолати!". Крім того, маніфестанти тримають у руках державні прапори України та б'ють у барабани.

За словами організаторів, проведення акції заплановане до кінця засідання погоджувальної ради, яка має сформувати порядок розгляду Радою питань на цьому тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почалася позачергова сесія Верховної Ради

Депутати Верховної Ради подали більше 2 тис. поправок до другого читання законопроекту №9073. Проектом встановлюється офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Зараз ви читаєте новину «Під Верховною Радою продовжуються протести проти закону про мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути