вівторок, 03 липня 2007 07:09

"Київ у мініатюрі" залишили в спокої

Музеєм "Київ у мініатюрі", що в Гідропарку, відтепер опікуватиметься Київрада. Його підпорядкували комунальному підприємству "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв".

— Владі важливо розмістити тут свій прапор і возити сюди дипломатів. Це ж візитна картка Києва, — говорить автор ідеї та власник музею Олександр Меншиков, 43 роки. — Досі музей мав напівлегальний статус, а нині це абсолютно законно відведена ділянка. Тепер не побудують тут ані казино, ані черговий ресторан або дискотеку.

За словами Меншикова, вже два роки як держава не фінансує музей. Усі експонати він оплачує сам.

— Ми платимо за оренду землі та загальний податок, — веде далі власник музею. — Якщо влада встановить комерційні розцінки, то плата за землю становитиме 25–30 тисяч гривень на місяць. Я доплачувати свої гроші не буду. Тоді пенсіонери й діти не ходитимуть безплатно. (Нині квиток до музею коштує 10 грн. — ГПУ.)

Торік комісія архітектурно-будівельного контролю Київської міськдержадміністрації наказала засновникові парку ліквідувати своє творіння. А це майже півсотні мініатюрних київських будівель у масштабі 1 до 33. Комісія КМДА під головуванням Олександра Рябицького раніше встановила, що сквер "споруджено самовільно", з порушенням Земельного кодексу. Підставою для перевірки була скарга киянки Кузьміної. Тепер рішення комісії скасовано.

Найближчим часом на території музею з"являться експонати Успенського собору, Нацбанку, телевежі. До кінця наступного року відвідувачі побачать також Маріїнський палац. Він готовий на 70%.

— Нещодавно над парком пронісся ураган. Однак на територію музею не впала жодна гілка, — дивується Меншиков і бідкається, що навколишні дерева треба чистити від сухого гілляччя. — "Зеленбуд" за одне дерево бере 2,5–3 тисячі гривень.

Нині керівництво музею планує підготувати не лише пам"ятки Києва, але і Львова та Одеси. З усього міста до "Києва в мініатюрі" приходять фотографуватися наречені з гостями. Молодий та молода зі свідками та фотографом проходять безплатно, а гості купують квитки.

Зараз ви читаєте новину «"Київ у мініатюрі" залишили в спокої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути