середа, 11 квітня 2012 22:30

Спецтема: Скандальна забудова Андріїівского узвозу

"Кияни вже втратили Андріївський узвіз"

"Кияни вже втратили Андріївський узвіз"
Фото: 2000.net.ua

Екс-головний архітектор столиці та містобудівник Микола Жаріков вважає, що кияни вже втратили Андріївський узвіз.

"Відбувається неймовірне хамстсво. Узвіз - це унікальна історична вулиця в Києві, яка збереглась. Воно притягує не тільки киян, але й туристів зі всього світу. Але відбувається вакханалія, починаючи з цієї ідіотської реконструкції, яка його знищує", - каже Микола Леонідович.

Пояснює, що з точки зору архітектури нічого особливого в будинках на Андріївському немає.

"Там є будинок Булгакова, відомий замок Ричарда, решта все просте. Але це все разом особливе середовище. І його стрижнем є Андріївська бруківка, йдучи по якій ви відчуваєте всю старовину. Це одна з найцінніших речей на узвозі, як старовинна картина. А її бульдозером зняли. Тепер викладуть нову, але це буде не той Андріївський.  Добили його цим руйнування історичної будівлі. Так, вона не видатна, але її руйнувати не можна. А ці варвари знесли її за один день. Ми вже Андріївський в принципі втратили. Бо буде гладенька мостова, викладена булигою. По ній буде зручно ходити,  але старовини вже ніхто не відчує", - поділився Жаріков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 99% землі на Андріївському узвозі вже давно продали - Попов

За словами архітектора єдине, що можна було зробити на узвозі, це підремонтувати та трішки вирівняти.

"Треба було підійти реставрації дуже бережно і ніжно. Десь метрову траншею зробити, прокласти нову комунікацію, а потім акуратно закрити.  Де впадинка - вирівняти. А тепер ви будете ходити по чистенькому узвозу. А дивитись більше ні на що, тому, що тільки все разом виглядало гармонійно. В жодному разі не так, як столична мерія. Попов приїхав з Комсомольську, попрацював тут міністром, трішки дізнався про Київ. Але ж привіз із собою Кучума цього (заступник голови КМДА Михайло Кучум). Він відомий, як Міша Большой Карман. Так його називали в Одесі. Він Одесу розграбував, тепер добиває Київ", - зазначив він.

"І Попов ставить на посаду таку людину. І він має займатись будівельними питаннями в місті. Тут він може по іншому буде називатись. Проте ставити комусь потрібних людей, але не потрібних місту і киянам, не можна. Вони користі Києву не приносять. Вже знахабніли до межі. Забули про свою історію, яку потрібно берегти. Сором. Але піар роблять великий. І в газетах і по телебаченню. Всюди посміхаються, квіточки саджають, лопати  тримають в руках", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Кияни вже втратили Андріївський узвіз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути