пʼятниця, 30 травня 2008 07:05

Кияни бояться купувати шаурму

  Киянин Олег Колісніченко їсть шаурму, куплену в кіоску ”Кебаб Хаус”, біля станції метро Лук’янівська. На вітрині торгового закладу напис — ”Газовых баллонов нет”
Киянин Олег Колісніченко їсть шаурму, куплену в кіоску ”Кебаб Хаус”, біля станції метро Лук’янівська. На вітрині торгового закладу напис — ”Газовых баллонов нет”

"Мы работаем на электрооборудовании". "Газовых баллонов нет. Все на электрооборудовании". Аркуші з такими оголошеннями з"явилися кілька днів тому на двох кіосках біля входу до станції метро Лук"янівська, в яких  торгують шаурмою.

42-річний Махмуд — продавець шаурми. Чоловік говорить ламаною російською. У столиці живе 18 років. Каже, що є громадянином України. У кіоску на Лук"янівці працює вісім місяців.

— Написи приклеїв директор. Щоб люди не боялися купувати в нас шаурму. Після вибуху газу в кіоску шаурми на Святошині помітили, що люди почали обходити наші кіоски. Напевне, бояться, що він вибухне. Шаурми почали продавати менше. Ці написи заспокоїли покупців. Тепер вони не бояться підходити, купувати їжу, — розповідає Махмуд.

Неподалік станції метро є п"ять кіосків, де продають шаурму. Кореспондент "ГПУ" переконався, що вони мають електричне обладнання. Газових балонів не залишилося в жодному.

Махмуд запевняє: два кіоски й раніше були обладнані електроприладами. Але Віталій Кравчук, 28 років, продавець шаурми із сусіднього павільйону це заперечує.

— У тих двох кіосках, про які він вам розповідає, до вибуху на Святошині використовували газ у балонах. Через кілька днів після трагедії їх закрили. А газову пічку замінили на електрогриль. Написи повісили, коли закінчили ремонт. У нас електрогрилі стояли й раніше. Люди не боялися купувати шаурму в мене. Тому й проблем із продажем не було, — каже Віталій.

Кореспондент "ГПУ" півгодини підраховував кількість клієнтів. У кіоску з оголошенням про електрику шаурму купили 14 людей. У сусідньому, без напису — чотири.

— Знав, що тут раніше стояли газові балони. Після вибуху перестав у них купувати шаурму, — каже Олег Колісніченко, 23 роки. — Знову почав купувати їжу після того, як з"явилися ці написи. Шаурма тут найкраща, лаваш не розкисає від соусів.

Місцеві продавці, кажуть: упродовж трьох тижнів після вибуху працівники міського управління МНС тричі перевіряли кіоски шаурми на Лук"янівці. Востаннє — у середу. Прийшли троє працівників у чорній спецформі, довго перевіряли, як працюють витяжки. Порушень, здається, не виявили.

9 травня в кіоску "Кури-гриль" поблизу станції метро Святошин вибухнули два газові балони. Постраждали 17 людей. Їх шпиталізували до реанімації міського опікового центру.

Зараз ви читаєте новину «Кияни бояться купувати шаурму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути