вівторок, 08 березня 2022 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуманітарна катастрофа: в Ірпені не дозволяють прибрати тіла з вулиць (18+)
10

Місто Ірпінь на Київщині, а також сусідні міста та села переживають гуманітарну катастрофу.

Російські окупанти не дозволяють місцевим жителям виходити з дому, заявив колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк. У всіх населених пунктах відсутній мобільний зв'язок, а через численні пожежі відключили газопостачання.

"У містечках і селах трупи залишаються в підвалах і на вулицях, росіяни не дозволяють забрати тіла навіть Червоному Хресту. Меру Ірпеня погрожують. Хочуть, щоб здався, але він тримається", - зазначає Карплюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький журналіст показав страшні наслідки атаки окупантів на Ірпінь

Фото: facebook.com/karplyuk2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потвори досі не зрозуміли - Ірпінь не здається" - міський голова

Ворог формує лінію для подальшої атаки на столицю по кордону Гостомель-Буча-Ірпінь-Гореничі. Місцевих жителів морять голодом і холодом, тримаючи у заручниках. Карплюк закликає міжнародне співтовариство докласти зусиль для порятунку жителів Ірпеня.

6 березня на виїзді з міста Ірпінь Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних під час евакуації. Є загиблі й поранені, серед них діти. Вогонь вели з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

З початку війни Росії проти України окупаційні війська намагаються дістатися столиці. Усі ці дні ЗСУ стримують наступ. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель - у цих населених пунктах на південному заході Київської області найгірша ситуація. Вивезення людей з Бучі неможливе через вогонь з боку російських військ, також там немає зв'язку.

Найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макаров та північ Вишгородського району.

У зверненні президент Володимир Зеленський сказав, що війська РФ тримають в заручниках жителів населених пунктів на Київщині, які окупанту вдалось тимчасово захопити: "Жодного воєнного сенсу. Просто терор".

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарна катастрофа: в Ірпені не дозволяють прибрати тіла з вулиць (18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути