неділя, 06 березня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти в Ірпені розстріляли цивільних з мінометів

Окупанти в Ірпені розстріляли цивільних з мінометів
У місті Ірпінь Київської області багато людей ховаються під зруйнованим мостом від ударів ворожої авіації. Фото з телеграм-каналу Антона Геращенка

На виїзді з міста Ірпінь Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних, які намагалися виїхати з міста.

Є загиблі й поранені, серед них діти, передає "Радіо Свобода".

Вогонь вели з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Ірпенем розбили колону російської техніки: "Дулю вам, а не Київ в облозі!"

"В Ірпені розпочався мінометний обстріл. 122-міліметровими мінами окупанти гатили просто у напрямку переправи. Люди почали ховатися, але там було чимало дітей, літніх людей. Їх військові, бійці тероборони намагалися брати на руки й переносити. З перервами у кілька хвилин пролунали щонайменше півтора десятки мінометних залпів. На жаль, одна з мін впала там, де були люди. Загинуло четверо людей, черед яких двоє дітей", - написав журанліст Андрій Дубчак у Facebook.

Люди намагаютьяс евакуйовуватися і пішки, і машинами, але журналіст закликав не їхати в напрямку Стоянки, бо це "смертельно небезпечно".

За словами кореспондента ТСН Олександра Моторного, люди, які машинами намагалися виїхати з Ірпеня, потрапили під стрілецький ворожий вогонь, там теж не минулося без поранених, в автівках були діти.

"Чужинці без жалю й без розбору стріляють по цивільних автівках. Напередодні розстріляли автівку волонтерів, троє людей загинули", – сказав він.

Жителі Бучі просять українців про допомогу. Наразі вони перебувають під обстрілами без електроенергії, опалення, звя'зку. Їжі та води не вистачає.

Ворог продовжує обстрілювати в місті будинки, автомобілі, убивати мирних жителів, грабує магазини. Жителі просять допомогти хворим, тим, хто вже кілька діб не може знайти рідних. Доставити гуманітарні вантажі неможливо: громада у облозі ворога.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в Ірпені розстріляли цивільних з мінометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути