вівторок, 12 лютого 2008 07:05

Голосіївське озеро тхне каналізацією

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Доки не розтанув лід, жителі Голосієва гуляють довкола озера в парку імені Рильського. Коли потепліє, вода почне смердіти
Доки не розтанув лід, жителі Голосієва гуляють довкола озера в парку імені Рильського. Коли потепліє, вода почне смердіти

Кілька років жителі пр-ту Голосіївський скаржаться на озеро, що смердить. Мешканці сусідніх будинків, тільки-но потепліє, закривають вікна до осені.

Поблизу парку ім. Рильського, де розташована водойма, пролягає підземна каналізація. Вона протікає в голосіївський ставок. У районі через характерний запах його вже прозвали "туалетним". Околиці мальовничого парку нині смердять, як вигрібна яма.

— Я другий рік живу через дорогу від парку. І думаю переїжджати. Крига скресне — й знову враження, ніби живеш біля розбитого унітазу. Фу! — скаржиться Олександр Головін, 25 років.

Чоловік розповів, що у вересні через сморід у мікрорайоні до нього не хотіли приїздити в гості друзі. Олександр орендує приватний будинок. Каже, завжди мріяв тут жити. Але через повітря, ймовірно, доведеться відмовитися від цього житла. Головін довго підшукував дім, вибирав із верандою, аби влітку там обідати. Через сусідство з каналізацією йому не довелося їсти на свіжому повітрі.

Інші мешканці теж невдоволені. Кажуть, писали листи в Голосіївську райадміністрацію, але безрезультатно.

У парку ім. Рильського, на "туалетному" ставку, розташоване міське кафе "Баракуда" у вигляді підводного човна. Нині там відвідувачів небагато. Літній майданчик "Баракуди" не користується популярністю ані взимку, ані влітку. Доки на вулиці морозець, сидіти на свіжому повітрі холодно. Коли ж потепліє, починає смердіти. Офіціантка Світлана, 27 років, каже "ГПУ", що довколишнє повітря не впливає на кількість клієнтів. Але постійним відвідувачам місця пропонують якомога далі від вікон.

— Наші клієнти добре знають про амбре від ставка. Але тхне ж не озеро, а каналізація. А вода тут чистенька. Я на роботі щодня, тому звикла до смороду. Зараз повітря нормальне. А коли була спека, то носа затуляла, — кривлячись, розповідає жінка.

Іноді в закладі розприскують дезодорант для повітря. Але він лише на кілька хвилин перебиває сморід.

Скарги на озеро для Голосіївської райадміністрації — не новина.

— Це той, що в парку? Знаємо, але що ми зробимо? — зітхає секретарка в приймальні голови районної влади.

У відділі зелених насаджень, що опікується парком, теж розводять руками. Мовляв, добробут парку їхня справа, але за запах від озера вони не відповідають. Комунальне підприємство "Київводоканал" теж за це не відповідає. Схоже, що й цього року голосіївцям доведеться сидіти влітку із зачиненими вікнами.

Зараз ви читаєте новину «Голосіївське озеро тхне каналізацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути