понеділок, 15 вересня 2008 19:13

Галина Поліщук щодня викидає з вікна пляшки

Автор: фото: Володимир ГОВОРУХА
  Двір поблизу будинку №36 на вулиці Північній, що на Оболоні. Вікно Галини Поілщук обведене на фото кружальцем. Між деревами, кущами та автівками є тротуар. Мешканці будинку називають його ”забороненою зоною” для прогулянок. Пляшки з 6-го поверха часто пад
Двір поблизу будинку №36 на вулиці Північній, що на Оболоні. Вікно Галини Поілщук обведене на фото кружальцем. Між деревами, кущами та автівками є тротуар. Мешканці будинку називають його ”забороненою зоною” для прогулянок. Пляшки з 6-го поверха часто пад

"Боюся випускати дитину гуляти. Не дай Боже, пляшка з-під горілки впаде їй на голову. Забороняю їй навіть ходити біля будинку. Але це ж дитина, за нею не встежиш", — розповідає "ГПУ" Світлана Голубєва, 35 років,

яка живе на вул. Північній, 36, на Оболоні.

10 років мешканці цієї 9-поверхівки проходять повз неї з острахом. Їх сусідка, 50-річна Галина Поліщук, щодня викидає з 6-го поверху по кілька пустих пляшок. Кореспондент "ГПУ" побачив одну. Мешканці якось підрахували, що за день жінка викинула з вікна вісім пляшок. Більшість падають на квітник, деякі долітають на тротуар.

Зі слів оболонців, Галина Поліщук була двічі одружена, має двох синів і доньку. Старший, 30-річний, живе окремо. Другий, 24-річний, розумово відсталий. Він жебракує в метро. Каже пасажирам, що "купався з мамою в Дніпрі, і її з"їли акули". На отримані гроші купує горілку. 14-річна донька — школярка. Жінка вдруге розлучилася років 15 тому. Тоді й почала випивати. Раніше працювала диспетчером у депо.

— Вона вже років 20 не платить за помешкання. Але бере квартирантів, зараз у її двокімнатній квартирі їх троє. Не можемо через Галину зробити ремонт у під"їзді. Ідемо в ЖЕК. А там кажуть: "У вас боржники, нічого не зробимо". Сім років тому брали на роботу консьєржів. То Галина їм не платила, била вікна, двері нівечила, ще й матюкала цих жінок. Говорила, що двері мають бути відчинені завжди. Має довідку, що інвалід із дитинства, нею прикривається. Їй бояться щось відповісти. Може такого наговорити, що себе не впізнаєш, — скаржиться Микола Якименко, 59 років, керівник домового комітету будинку.

Сусіди додають: Галина Поліщук нормальна, якщо твереза. Зранку вітається, питає, як справи. Коли вип"є, кидає пляшки, висувається з вікна на вулицю, репетує, аби її рятували. Кричить навіть уночі. Може вилаяти дітей, які граються у дворі, назвати їх уродами.

— П"є лише "Біленьку". Пляшки кидає щодня. Іде у магазин, несе одну. Заходить у квартиру. Проходить хвилин десять — із вікна вже летить пляшчина. Раніше я писав зо п"ять заяв на неї — дільничному, у райвідділ. Казали, нема злочину, то нічого не робитимуть. А якщо когось уб"є? Ми тротуаром не ходимо. А є люди, які не в курсі, — додає Якименко.

Через Поліщук двічі продавали квартиру її сусіди. Перші не витримали нічних криків, продали помешкання. Покупець вселився, почав ремонт. Жінці не сподобався шум. Вона побила сусідові двері молотком. Керівник домового комітету каже, чоловік продав квартиру за кілька днів.

Сергій Коваленко, 38 років, старший дільничний інспектор 11-го мікрорайону на Оболоні, говорить, що не отримував цього року заяв про Галину Поліщук.

— Якщо таке робиться насправді, то хай пишуть мені колективну заяву. Викличемо цю жінку, поговоримо, усно попередимо. Якщо не заспокоїться, треба писати ще одну заяву. Складемо адмінпротокол, оштрафуємо. Якщо й це не допоможе, то заяву треба писати утретє. Тоді порушимо справу за дрібне хуліганство, передамо до суду. Жінку можуть покарати виправними роботами, — пояснює Коваленко "ГПУ".

7-річну дівчинку вбили пляшкою з-під вина

Шість років тому в будинку N14 неподалік, на Північній, загинула 7-річна дівчинка. Їй у голову влучила пуста пляшка з-під вина, яку викинули з вікна.
— Це зробила моя однокласниця. Вона тоді навчалася в сьомому класі. До неї додому прийшли старшокласники, пили вино. А потім побачила, що батьки повертаються додому. Аби позбутися пляшки, жбурнула її у вікно. Дівчину посадили, вона відсиділа кілька років за вбивство з необережності. Зараз вийшла, одружилася, має дітей, — розповідає "ГПУ" Світлана Голубєва.

Зараз ви читаєте новину «Галина Поліщук щодня викидає з вікна пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути